Без асиметрия за есента и зимата

Без асиметрия за  есента и зимата | StandartNews.com

Депутатите са непослушни. И то не защото не чуват исканията на хората от региона, в който са избрани, а защото не се вслушват в модните съвети на коафьора на парламента. Атанас Георгиев вече 12 години държи гребена и сешоара. Харесва работата си и обича клиентите си. Вярва, че прическата може да разкрие много неща за притежателя й. От 4 години Наско мие косите и се грижи за стайлинга на депутатите. "Първият ден бях стресиран. Определено. Стъпваш на червен килим, оглеждаш се какво става. Виждаш хора от тв екрана. Но после се свиква и сега не обръщам внимание на това", казва Наско с усмивка. За себе си твърди, че не е конфликтен и не е влизал в остри спорове с клиенти. "Има много, които са ми били благодарни и са ми поднасяли бонбони и цветя. Това се случваше основно по времето, когато работех в частен салон. На жълтите павета хората са консервативни", споделя с усмивка той. Депутатите си плащат за всяка услуга на майстора. Подстригването струва 20 лева. Парите отиват в бюджета, а консумативите се доставят след проведени търгове. На жълтите павета всичко се смята поотделно. Ако в частен салон мадамите плащат за услугата, в която е включено и миенето, и сешоарът, и пяната, и лакът, то в салона на депутатите всяко нещо си има отделна цена. Ако дамата иска повече лак, ще плати 2,50 отгоре.

Всички хора, които имат достъп до сградата на НС, могат да си запишат час при Наско. Другите обаче няма как да стъпят на червения килим.

Поравно мъже и жени ходят да се фризират при Наско. "Има господа, които са доста суетни, чак им се изненадвам. Те не обичат да казват, че се боядисват", твърди коафьорът. Но сред депутатите от 42-ото народно събрание определено имало от тях. Наско не одобрява някои от мъжките фризури, защото били доста ретро. За работата си с депутатите казва, че си говори свободно с тях, но не обсъждат работни теми. "Говорим като приятели. Не съм им колега, няма за какво да спорят с мен", обяснява коафьорът. И не крие, че има и любимци.

"Харесвам дама от Пловдив, която сама си прави цвета на косата. Много съм изненадан от нея. Тя влезе със стил в парламента и го поддържа". Той обаче е категоричен - има доста жени в парламента, които ходят с неподдържани коси и неподстригани връхчета.

"Стилните дами вече са кът. Малко са хората, които можеш да шлифоваш, а и не слушат", доверява фризьорът. Той винаги би дал професионален съвет на дамите, стига да го приемат.

"Като погледнете в залата, можете сами да прецените кои идват и кои не", отговаря Наско на въпроса дали доста от депутатите посещават салона му. Коафьорът не иска да говори с имена. С удоволствие обаче разказва за промяната в прическата на бившия председател на Народното събрание - Цецка Цачева.

"В началото на мандата на управлението на ГЕРБ тя имаше една визия, сега определено е различна. Промяната е доста положителна. Прическата, с която е в момента, най-много й отива. Лесна е и за поддръжка", хвали Наско. Дали си в опозиция или не, няма значение за прическата, шеговито коментира коафьорът. "Стилът е в човека, не в позицията му. Ако той иска, може да бъде поддържан винаги", убеден е Наско. Но имало хора, които си мислят, че с пари могат всичко да постигнат.

За тенденциите през есента Наско не се колебае - за дамите ще са модерни ярките тонове. "Кичурите са за предпочитане, защото създават илюзия за игра с палитрата, те не умират във времето. Асиметричните прически, които са модерни, не биха подхождали на деловите дами в парламента". Наско напомня, че с напредването на възрастта е желателно всяка жена да минава към по-светли тонове и да се скъсява дължината.
Наско би посъветвал представителите на силния пол да боядисват косата си по-качествено.
"Хубаво е и двата пола да знаят, че не всичко, което е модерно, може да се носи в парламента", обяснява още коафьорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай