Без яйца и далеч от краля. Наказанието на младеж замерял Чралз III

Кралят не се радва на пълно удобрение сред поданиците си

Без яйца и далеч от краля. Наказанието на младеж замерял Чралз III | StandartNews.com

Британският студент, който беше задържан вчера, защото замери с яйца на крал Чарлз Трети, беше освободен, но получи забрана да носи яйца на обществени места, предаде Франс прес, като се позова на публикации в британската преса.

23-годишният Патрик Телуел беше задържан вчера след инцидент в северния английски град Йорк, където новият крал и съпругата му Камила бяха на посещение. Докато двамата бяха приветствани от събралото се множество, младият екоактивист хвърли няколко яйца по крал Чарлз Трети и едва не го уцели.

Пред в. "Мирър" Телуел потвърди, че е бил в ареста до 22 ч. местно време, след което е бил освободен при условие повече да не се доближава до краля и да не носи яйца на обеществени места. От вестника уточняват, че той все пак ще има право да си купува яйца, в случай че пазарува.

Патрик Телуел е бивш кандидат на Зелената партия и активист от екологичната организация "Бунт срещу унищожението". По време на инцидента той е демонстрирал антимонархически настроения и е крещял, че Великобритания "е построена с кръвта на робите". 

По думите на Телуел хората, дошли да приветстват краля, са се ядосали много на неговата протестна акция. "Те ме дърпаха за косата и плюеха по мен", каза още той пред "Мирър" и добави, че е получил дори смъртни заплахи.

73-годишният крал Чарлз Трети, който ще бъде коронясан през май догодина, осем месеца след като се възкачи на британския трон, не се радва на популярността на майка си - Елизабет Втора, която бе обожавана от британците през цялото ѝ 70-годишно управление. Откакто стана британски крал, той все пак започна да печели одобрението на народа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай