Бедстващите се нуждаят от подкрепа, как да помогнем

Бедстващите се нуждаят от подкрепа, как да помогнем | StandartNews.com

София. Хиляди българи са съпричастни с трагедията на бедстващите във Варненско, Добричко и Великотърновско и помагат с каквото могат. Доброволци продължават да пристигат във Варна, за да се включат в отводняването на квартал "Аспарухово".

Ако искате и вие да допринесете с нещо за бедстващите, ето как може да го направите:

1. Изпратете SMS на открития дарителски номер 17777 с текст DMS VARNA. Той бе открит от Български дарителски форум и Нова телевизия. Стойността на един смс е 1 лев и върху него няма да се начислява ДДС на телефоните с договор към мобилен оператор. На съобщенията от предплатени карти обаче се начислява ДДС и стойността е 1,20 лв.

2. Преведете пари по сметката на кампанията на Нова телевизия, Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността"

IBAN: BG50 UNCR 7000 1520 9423 89
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк

Адрес: София, пл. „Св. Неделя" № 7
Име: ФПББ
Основание: наводнение 2014

3. Преведете пари по сметката, която откри Българският Червен кръст

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF
(За пострадалите от наводненията в страната).

4. Изпратете смс на кратък номер 1466 на Червения кръст, който е към всички мобилни оператори. Цената е 1 лев, без да се начислява ДДС.

5. Може да дарите дълготрайни храни (консерви, варива, олио, сухари, бисквити, пакетирани продукти, които не изискват съхранение в хладилник), санитарни материали (тоалетна хартия, памперси, мокри кърпи, дезинфектанти" в БЧК- Варна. Всички помощи ще бъдат пренесени с транспортна колона, която тръгва в 18.45 ч. от сградата на БЧК-Варна - ул."Братя Шкорпил" 3.

6. Може да дарите и в София - на ул. Искър 11А (на ъгъла с ул. Бачо Киро). Там приемат дрехи, бельо, обувки, гумени ботуши, дъждобрани, Храна, питейна вода, консерви, храна за бебета, газови котлони, кофи, лопати до 24:00 днес, както и в неделя от 10:00 до 16:00 часа. Хубаво е да опаковате нещата, които носите, за да могат транспортирани по-лесно до бедстващите. Всичко събрано ще бъде изпратено чрез бърз влак за Варна и трябва да пристигне в понеделник в 6:20 сутринта. От там доброволците ще разпределят даренията по райони. Телефони за връзка: 0878 20 80 44, 0877 256 556, 0888 522 071.

7. Кризисният щаб при Областна управа-Варна изгради приемен и координационен пункт пред районната администрация на квартал „Аспарухово". Там ще има денонощно доброволци и представители на БЧК, които ще насочват пострадалите към медицинска помощ или места за настаняване. Там ще се раздават и хуманитарни помощи.

8. Бтв създаде доброволческа кампания в помощ на пострадалите, която се нарича "Да помогнем след потопа" На btvnews.bg вече има карта, на която телевизията събира и локализира сигнали за тежко пострадали региони и хора. Доброволци, транспорт и машини ще бъдат организирани, за да се включат в операцията по почистване на руини и отводняване.

9. Българското национално радио също организира национална кампания в подкрепа на пострадалите от наводненията във Варна и други части на страната. Медията набира средства във всички градове, където има регионални програми. В сградата на БНР на бул. "Драган Цанков" № 4 в София, както и в градовете Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен и Видин са поставени специални кутии за парични дарения.

Днес БНР ще проведе среща със своите слушатели и приятели от региона под надслов "Заедно в радост и беда". Тя ще се състои в Благоевград и е в знак на съпричастност и подкрепа на пострадалите от наводненията.

10. В сградата на КНСБ в София е сформиран щаб за събиране на помощи за пострадалите от наводненията.

11. Група във Фейсбук, която събира доброволци за пострадалите в морската ни столица:
https://www.facebook.com/groups/516658631790340/

На този линк, всеки може да се запише и да каже с какво може да помогне:
https://docs.google.com/forms/d/1qpgIQhEhq8AkLPDpmclYCZANSyJ9nbivm05QUEEmPJQ/viewform

Може да следите новините от Варна в социалните мрежи чрез хаштаговете:

‪#‎варна‬
#helpvarna
#supportvarna

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай