Бащата на Вероника получи колет от нея след смъртта й

Бащата на Вероника получи колет от нея след смъртта й  | StandartNews.com

Подарък от дъщеря си за рождения си ден получи бащата на убитата Вероника Здравкова дни след смъртта й. Момичето изпратило пакета предварително по куриер и се готвело да се прибира в Никопол за празника на татко си. Родителите й откриха приготвена за път раница в стаята на студентката във Велико Търново, след като тя изчезна. 

Вероника бе открита мъртва в реката на 3 март, част от дрехите й бяха свалени. Часове по-късно бе задържан рецидивистът Илиян Здравков, който опитал да тегли пари от нейната дебитна карта. Той направи самопризнания, от които по-късно се отрече.

"Казвах й много пъти да не минава по този път, но тя си ходеше от там", каза бащата на Вероника пред Нова ТВ. Той първо си помислил, че дъщеря му е отвлечена за търговия, но до последно все се надявали да я открият жива. Дори отишли на врачка, но тя не успяла да им помогне.

"Не може да ни успокои това, че има задържан. Докато не ми покаже как и защо го е направил, не мога да повярвам. Искам да знам къде е точно мястото, където го е направил. Би трябвало да има кръв там, а то няма", каза почерненият баща. Според него все още има неизяснени обстоятелства покрай убийството. 

На въпроса дали искат да се върне смъртното наказание, той отвърна: "Разбира се, нека почувства това, каквото тя е почувствала. Нека родителите му чувстват това, което ние чувстваме. Ние изнемогваме, а те си живеят в решетката", казва Трайчо.

Илиян Здравков има влязла в сила присъда за предишно такова престъпление, но не е бил вкаран в затвора от властите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай