Барабанистът на Аеросмит не можа да осъди колегите си

Джоуи Крамър ги обвини, че несправедливо са го изключили от групата, но загуби делото

Барабанистът на Аеросмит не можа да осъди колегите си | StandartNews.com

Джоуи Крамър – барабанистът на култовите Аеросмит, даде колегите си на съд, обвинявайки ги, че несправедливо са го изключили от групата преди концерта им на тазгодишните награди „Грами“.

Според съдебния иск, разпростарнен от списание „Rolling Stone“, Крамър претърпял няколко леки наранявания миналата пролет, които му попречили да се включи в турнето на групата. Барабанистът твърди, че до есента се възстановил и бил готов да се присъедини към колегите си, но те му отказали. Според ищеца това противоречало на условията на подписания от него договор с бенда.

На церемонията „Грами“ Аеросмит ще получат приза „MusiCares Person of the Year“ и ще се качат на сцената за няколко песни.

„Тук не става въпрос за парите. Отнема ми се шанса да бъда признат с колегите си за нашия дългогодишен колективен принос към музикалната индустрия“, коментира Джоуи.

Крамър твърди, че информирал групата веднага, щом бил готов да свири, но колегите му го накарали да се яви на ново прослушване, за да докаже, че може отново да се представи на ниво. В съдебните документи той изтъква, че за първи път в историята на групата се поставя подобно изискване и никой друг до сега не е бил подлаган на „ново прослушване“. В договора му никъде не се споменавало, че член на групата е длъжен повторно да доказва възможностите си след претърпяни наранявания.

Барабанистът в крайна сметка се примирил, позволил на заместника си да довърши турнето на групата през 2019-а и се записал за прослушването. Колегите му казали, че „звучи добре“, но взели единодушно решение да не го приемат обратно в групата. Документите гласят, че те не се съгласили той да се присъедини не за друго, а защото „не бил достатъчно енергичен на записа“.

По последна информация на „TMZ“ съдията вече е взел решение по случая. Искът на Крамър бил отхвърлен и той няма да се присъедини към Аеросмит, защото не успял да се представи убедително в процеса.

„Крамър не е свирил с групата от 6 месеца и не е имал достатъчно време да репетира за предстоящите им изяви. Така той не предлага подходящо алтернативно решение на проблема, което да е в интерес за развитието на групата“, заяви съдията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай