Понеделник,

Банкерка побърка Билалов. Феноменална в "Стани богат"

От: Редактор -
43741
Банкерка побърка Билалов. Феноменална в "Стани богат"
A
A
A

На феноменална игра станаха свидетели зрителите на БТВ преди минути в предаването "Стани богат". Мариела Драганова, която работи в Българска народна банка, се нареди сред много малкото участници, стигнали до 13-и въпрос, който е за сумата от 30 000 лева. 

След като вчера отговори на 10 въпроса, днес тя продължи своята зашеметяваща игра, притежаваща вече втора сигурна сума от 5000 лева, но без жокери. 11-ият въпрос за 10 000 лева бе следният: "Кой през 1994 г. основава групата "Брейзън Абът", в която участват музиканти от "Юръп" и "Дийп Пърпъл"?", а отговорите бяха "Иван Лечев", "Николо Коцев", "Митко Щерев" и "Димитър Ковачев-Фънки". След като спомена какво знае за трима от участниците и прецени, че няма как да са те, банкерката се насочи към единствения, за който няма информация - Николо Коцев, който се оказа верният отговор.

Последва 12-и въпрос, който бе следният: "Кой художник се ражда в пожар и умира в асансьор - "летящ", както се рисува сам в част от картините си?". Тук възможностите, от които тя трябваше да избира, бяха "Анри Матис", "Марк Шагал", "Салвадор Дали" и "Пабло Пикасо". След няколко минути разсъждения и категорична позиция, че няма как да се откаже, тя реши да рискува с "Марк Шагал", който отново бе правилният и й донесе чек за 20 000 лева. "Марк Шагал се ражда в Беларус, в пожар, оцелява кой знае как и става худжоник", поясни водещият Михаил Билалов.

Така Драганова стигна до 13-ия въпрос за 30 000 лева: "Кой велик писател е автор на романа "Хубавият жълт Дунав"? Тук четирите варианта бяха "Лев Толстой", "Ърнест Хемингуей", "Жул Верн" и "Чарлз Дикенс". Мариела поразсъждава, но прецени, че това е правилният момент да се откаже. Извън играта тя посочи "Ърнест Хемингуей", който обаче се оказа грешен. "Този роман излиза посмъртно, пренаписан от сина на автора. Оригиналното му заглавие е "Дунавският лодкар". Жул Верн! Грешен отговор, но какво ти пука. 20 000 лева. Влезе в Шампионската лига, не сте много там", каза Билалов.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички