Балканска пързалка

Затвориха Дунав мост, студ до четвъртък

Балканска пързалка | StandartNews.com

София. Истинска пързалка настана по пътищата на България, Румъния и Сърбия от вчера. Днес ще става и по-лошо заради падащите температури и виелиците. Румъния вече затвори Дунав мост и три магистрали. Поледиците превърнаха в кошмар пътуването и в съседна Сърбия. Пързалка стават половината пътища и у нас, шофьорите да внимават.

Снегът скрои номер на външния министър Кристиан Вигенин. Той се озова в болница, след като падна и си счупи ръката на път за интервю в телевизия.

Изпързаляни се оказаха и пътуващите за Турция. Компютърен проблем удари системата на комшиите. Прииждащите коли и камиони трябваше да чакат с часове в студа заради по-бавната обработка на документите.
Лошото време ще продължи до четвъртък, Малък Сечко идва със затопляне.

Студът затвори Дунав мост

Снегът, силният вятър и поледиците в Румъния наложиха затварянето на Дунав мост. Мярката е с превантивна цел заради влошената метеорологична обстановка в Румъния, обявиха от МВР. Бяха затворени и три от основните магистрали в страната. У нас снежна покривка от 10 до 20 см падна в нощта срещу събота във Видинско и Монтанско. Тя не можа да блокира пътищата, а и фирмите по почистването веднага започнаха борба с нея. 23 машини - снегорини и опесъчителни коли, излязоха по пътищата в района на Видин още в петък вечерта, съобщиха от областното пътно управление. В Монтанско снегът не затвори нито един път. До обяд всички бяха почистени и опесъчени, каза дежурният в пътното управление. Фирмата, наета за почистването, разполага с 82 машини, които са в изправност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай