Българска розова вода стана хит в Берлин

Българска розова вода стана хит в Берлин | StandartNews.com

Берлин. Българската розова вода стана хит на изложението "Зелена седмица" в Берлин, което се провежда за 80-и път. България участва на него за 26-а поредна година със свой собствен щанд, където 13 фирми излагат своите продукти. Асортиментът включва биотелешко месо в буркани, биовина, млечни продукти - сирене, кашкавал, млека, храни по традиционни местни рецепти като "Панагюрска луканка", филе "Елена", роле "Трапезица". Освен това има плодови напитки, компоти и сладка. Българската розова вода обаче е една от атракциите за посетителите на изложението. Тя е изключително полезна за кожата.

Производителите твърдят, че освен за борбата с бръчките, розовата вода помага за раздразнена кожа по лицето и тялото, както и за напукани пети. 1600 изложители от 70 държави представят своите характерни продукти в областта на земеделието, градинарството и хранително-вкусовата промишленост.

"Тази година акцентирахме да представим биопродукти. Благодаря на всички производители, които се съгласиха да участват и да представят България в Берлин. Тази година в програмата за селските райони ще има акцент точно върху биологичното производство", обясни земеделският министър Десислава Танева при откриването на щанда. Тя се срещна с федералния министър на прехраната и земеделието на Германия Христиан Шмид и министъра на земеделието на Латвия.

На българския щанд на изложението "Зелена седмица" в Берлин министърът на земеделието Десислава Танева посрещна с вино, пита с подправки и месни и млечни продукти еврокомисаря по земеделие Фил Хоган, федералния министър на прехраната и земеделието на Германия Кристиан Шмид и управляващия кмет на Берлин Михаел Мюлер.

За събота са предвидени срещи на Танева с министрите на земеделието на Румъния, Австрия, Монголия и Грузия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай