България е домакин на форум на ЮНЕСКО

България е домакин на форум на ЮНЕСКО | StandartNews.com

Главният редактор на Стандарт открива международната конференция в НДК, организирана от фондация "Созопол"

От днес до 30 септември България става домакин на международна конференция на ЮНЕСКО, организирана от фондация "Созопол". Това е огромно признание за работата на българска неправителствена организация, коментираха експерти.

Многонационалният форум продължение на международната конференция на НПО в официално партньорство с ЮНЕСКО 2012, Комитета за връзка на НПО-ЮНЕСКО, в сътрудничество със секретариата на ЮНЕСКО. Стартът на тридневната конференция ще бъде даден в зала 7 на НДК днес от главния редактор на вестник Стандарт Славка Бозукова. Във форума участие ще вземат Ерик Фалт, помощник-генерален директор в ЮНЕСКО, отговарящ за външните отношения и обществена информация, председателят на Международната конференция на НПО, Комитета за връзка към НПО-ЮНЕСКО Патрик Гало, културният министър Мартин Иванов, основателят на фондация Созопол Кирил Арнаутски, над 100 експерти и учени от България, Италия, Франция, Естония.

Темата на конференциятау нас е ролята на младежта за опазване на материалното и нематериалното културно наследство. Освен в София, дискусии ще се състоят и в Созопол. Участниците в конференцията ще посетя и Пловдив. Форумът е под патронажа на президента Росен Плевнелиев, а в началото на дебатите ще има и видео-послание към специалистите от Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО. Официалната церемония по откриването на форума ще започне с изпълнение на камерен ансамбъл "Йоан Кукузел - Ангелогласния". Участниците ще разгледат изложбата в зала 3.3 на НДК "Културното наследство на България - минало, настояще и бъдеще" и ще чуят на живо уникалните „Бистришките баби"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай