Българите се върнаха от Гърция

Българите се върнаха от Гърция | StandartNews.com

100 000 пъплят с 40 км/ч в Кресненското дефиле

По-голямата част от българите, които за пореден път избраха да почиват за празниците в слънчева Гърция, вчера поетапно се завърнаха в родината си. Голямо струпване на автомобили се образува преди обяд в посока към Гърция, докато предварителните очаквания на КАТ, че завръщащите се ще направят опашка на граничните пунктове не се оправдаха.

Причината е, че на влизане в страната не се прави сверка на личните карти, както се случва на излизане, което всъщност е истинската причина за забавянето. За прибиращите се от Гърция този път големият проблем се оказа тесният път в Кресненското дефиле. На близо 100 000 българи и не малко туристи от Румъния и Молдова се наложи да пъплят с 40 км/ч в района на Симитли. Причината е, че на този пътен възел се събират пътуващите от Кулата с тези от ГКПП Илинден и планинския ни курорт Банско. При село Железница пък колоната от автомобили почти спираше, скоростта падаше на 20 км/час. Изнервено за шофьорите беше до Благоевград. Чак след подминаване на града, където пътят се включва в недостроената магистрала "Струма", трафикът се облекчаваше значително.

По-голямо струпване от чакащи коли се образува при Маказа, където пропускливостта е по-малка. Колоната от тирове при ГКПП Капитан Андреево пък се стопи до 2 км. Голяма част от почивалите в курортите в Гърция се завърнаха още вечерта в понеделник. По шосето бе пълно с автомобили между 20.00 и 22.00 часа. Вчера в ранните следобедни часове трафикът към София се засили. В столицата следобед също стана натоварено почти като в делничен ден. Леки локални задръствания се образуваха по някои градски кръстовища. През деня станаха и няколко пътни инцидента, които се разминаха само с материални щети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай