Българин стана "Полицай на годината" в Америка

Българин стана "Полицай на годината" в Америка | StandartNews.com

Мариан Вълков разследвал под прикритие трафиканти на оръжия

Българинът Мариан Вълков е "Полицай на годината" в Америка за 2014 г., съобщи Нова тв. Младият мъж, който предпочита да го наричат Марио, е герой в поредицата "Българи от Америка". Вълков е разследващ полицай в едно от предградията в Чикаго. Преди да започне кариерата си, много пъти е чувал, че е невъзможно да станеш полицай в Америка, когато не си роден там. Българинът обаче сбъдва мечтата си. Заради сериозно полицейско разследване, което провежда миналата година, Марио е отличен с наградата "Полицай на годината". Той твърди, че призът няма финансова стойност, а е просто за престиж. "Разработих една групировка, предимно пуерториканци, които се занимаваха с трафик на оръжия. Трафик от един щат, от няколко щата за чикагските улици. Бях под прикритие. Представях се на два-три пъти като източноевропеец, който иска да купи оръжие за престъпните организации тук и понеже говоря български - славянски език, пуерториканците се вързаха. Заловихме почти всички замесени в случая", разказва Марио. "Чикаго придоби славата на столица на убийствата. Голяма е престъпността тук. Преди три години застреляха един полицай в лицето. Той бе под прикритие. Объркаха го с член на групировка и го застреляха погрешка. Убиецът му получи доживотна присъда", споделя още Марио.
Във видеото той говори и за условията на работа в полицията. "Нямаме лимит на горивото. Когато резервоарът ни се изхаби, спираме в която и да е бензиностанция и го пълним. Имаме безлимитна карта, която ни е дадена с пин код", разказва младият мъж.

Марио е фен на футболния клуб "Левски" София. Това става ясно от Фейсбук групата "100 години "Левски" София - вековни поздрави от цял свят". "Поздрави от Northlake, предградие на Чикаго, от Detective Mario Valkov, по рождение от "Младост 1", София. Само Левски завинаги", пише Вълков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай