Авария вероятно е причинила взрива в Павликени

Авария вероятно е причинила взрива в Павликени | StandartNews.com

Авария е предполагаемата причина за пожара на магистрален газопровод в участък между селата Патреш и Батак в община Павликени. Няма пострадали при инцидента, няма опасност за живеещите наоколо, информира БНР.

Първоначално районът е бил отцепен в радиус от 12 километра, защото пламъкът е достигал 25 метра височина.

Газоподаването е било спряно веднага, районът е отцепен и там дежурят четири противопожарни автомобила. След като остатъчната газ в тръбата изгори, "Булгартрансгаз" ще започне ремонт на съоръжението. Осигурени са аварийни екипи, като се очаква до 48 часа аварията да бъде отстранена и да се възстанови газоподаването.

Имаме информация от шефа на Районното управление. Направен е оглед, няма следи за момента от автомобили в полето или следи от хора. Знаете, северният полупръстен е на над 40 години, стари са тръбите, иначе миналата година на този участък е правена инспекция, поясни изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Георги Гегов.

Гегов обясни колко потребитери са засегнати от аварията: В момента четири клиента, два пряко присъединени на "Булгаргаз" и останалите два пряко присъединени към "Овергаз", са без газ. Вероятно до 24 часа ще бъде възстановено газоподаването.

Областният управител на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев съобщи, че мястото на пожара е в труднодостъпна местност и екипите за огледите и ремонта на съоръжението ще бъдат траспортирани с високопроходима техника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай