Артисти се обединяват в помощ на Хитрино

"Хъшове" в Народния на 14 януари

Артисти се обединяват в помощ на Хитрино | StandartNews.com

Артисти от всички жанрове се обединиха, за да подадат ръка на Хитрино. Министърът на културата Вежди Рашидов и неговите заместници Бони Петрунова и Боил Банов обсъдиха идеята с шефове на институции - Вяра Анкова, Мариус Донкин, Божидар Димитров, Мирослав Боршош, Владимир Люцканов, Здравко Митков, Таня Костадинова, Светлина Ангелова, Вера Петрова, Слава Иванова, Екатерина Цекова.

Вежди Рашидов сподели, че трагедията, която се случи в Хитрино, не му дава спокойствие от мига, в който е научил за нея и не може да престане да мисли как да помогне на хората, преживели нещастието. "Не можем да върнем загиналите, мъката на близките им е голяма, но бихме могли да направим нещо реално за живите, да им дадем вяра и надежда, смисъл да продължат напред", е общата позиция на творците и мениджърите.
Народният театър ще посвети представлението на „Хъшове" на 14 януари на Хитрино. Даренията от зрителите на суперхита на Александър Морфов ще бъдат предоставени изцяло за благородната цел.
Между 9 и 16 януари в акцията ще се включат и музеите - с ден на отворените врати, музикално-сценичните институти - с концерти и спектакли.
Освен с благотворителното представление на „Хъшове" Народният ще се включи в набирането на средства за жителите на Хитрино и с голяма изложба-аукцион, която ще бъде открита също на 14 януари във фоайето на театъра. В нея със свои творби ще се представят известни художници, а приходите от продажбата също ще бъдат предоставени за кампанията. Вежди Рашидов пръв дарява свои произведения.Кампанията на творците за Хитрино е отворена за всички, които желаят да се включат - творци и културни институти. „След дни на трагедия идват дни за сплотяване", призова Вежди Рашидов.
Световноизвестните музиканти Людмил Ангелов и Веско Ешкенази ще предоставят в помощ на пострадалите средствата от продажбата на своя последен албум Tango. Той може да бъде закупен до 21 декември на щанда на училище ЕСПА на Немския коледен базар в Градската 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай