Арести за салата от домати по парламента

Арести за салата от домати по парламента  | StandartNews.com

През това време депутатите се караха заради 9 септември

Петима задържани - това е резултатът от днешната "доматена атака" срещу парламента. Сред арестуваните бяха Николай Колев-Босия и Манол Глишев - един от лидерите на Ранобудните студенти по време на протестите срещу кабинета "Орешарски".

След като от юни Босия протестира самотен, замеряйки депутатите и сградата на НС с домати, днес той получи подкрепление - "бунтовниците" станаха 11, а "снарядите" бяха разнообразени с лук и яйца. Близо час жандармеристи охраняваха зарзаватните протестъри, а до обяд размазаните зеленчуци гниеха пред сградата на НС. Уцелени бяха един полицай и един депутат - патриотът Петър Петров.

Зам.-министърът на МВР Красимир Ципов и директорите на СДВР и на БОП докладваха за взетите мерки на председателя на парламента Цецка Цачева. По-късно очаквано председателите на БСП и на Реформаторския блок Михаил Миков и Радан Кънев се разминаха с оценката си за 9 септември. За БСП 9.IX. е отключила "възможностите за развитие на страната", а Кънев я нарече "мрачна историческа дата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай