Понеделник,

АПИ: Пътищата са заледени и заснежени

От: Администратор -
1663
АПИ: Пътищата са заледени и заснежени
A
A
A

Пътната обстановка в страната е нормална за сезона.

Пътните настилки в цялата страна са предимно мокри, заснежени и заледени, обработват се и се опесъчават, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

Състояние на автомагистралите:

АМ „Тракия":

От 60 до 62-и километър и от 64 до 69-ти километър на АМ „Тракия" в платното по посока за Бургас са извършват строително-монтажни дейности.Създадена е временна организация на движението и за преминаване на автомобилите се използва съседното платно по посока за София. Очаква се дейностите да приключат в срок до 01 май и трасето да бъде отворено за нормално движение. За водачите, които се движат по посока за Бургас в района на пътен възел „Церово" и искат да се отклонят в отбивката към Велинград, че това ще бъде невъзможно. За целта са предвидени две възможности за придвижване до курорта. Първата е пътуване до пътен възел „Калугерово" /на 10 км след пътен възел „Церово"/, обръщане в обратна посока по автомагистралата обратно до пътен възел „Церово" и от там отбиване за Велинград. Втората е пътуване до отбивката на пътен възел „Гелеменово", отклонение за Пазарджик, от там по главен път І-8 до отбивката през село Звъничево, Братаница, Ветрен дол, Варвара, Велинград, уточни Стоянов.

АМ „Хемус": област Шумен и Варна: от км 349+820 до км 367+120 /ляво платно/ и от км 349+820 до км 369+320 /дясно платно/; област София: от км 8+460 до км 42+460 – ограничава се скоростта на движение до 120 км/ч; поради предстоящо извършване на авариен ремонт на виадукт „Елешница" е въведена временна организация, като движението на МПС се насочва от активната лента в изпреварващата лента на ляво платно в посока Варна-София от км 6+500 до км 8+000; извършване на авариен ремонт на връхната конструкция на виадукт на км 33+100 ляво платно /посока Варна-София/ е въведена ВОБД, като движението се пренасочва в крайната лява лента; поради ремонт на осветителната инсталация в дясната тръба /посока София-Ботевград/ на тунел „Ечемишка" ще бъде въвеждана ВОБД, като движението на МПС ще бъде затваряно за една от лентите за движение и ще бъде пренасочвано в съседната; ремонтно-възстановителни работи на лявото платно посока Варна-София на виадукт „Бебреш" при км 30+874. Движението ще се осъществява двупосочно в дясното платно, една лента в посока София и една лента в посока Варна до 15.09.2015 г; от км 37+000 до км 40+000 ляво платно посока Варна-София, ще бъде заета аварийната лента. Ще има необходимата пътна сигнализация при извършване на ремонтните дейности; в участъка от км 27+000 до км 31+000 ще се демонтират пътни знаци от зимното поддържане, ще бъде заета аварийната лента; ремонт на стоманена предпазна ограда в средната разделителна ивица в участъка от км 26+000 до км 28+000. Движението на МПС ще се насочи от изпреварващата лента в свободните за движение ленти; ще се опъва оградна мрежа в участъка на км 40+000 ляво платно посока София. Ще бъде заета аварийната лента; ремонт на пътната настилка от км 14+500 дясно платно посока Варна в активната лента. Движението ще се пренасочва в изпреварващата лента; от км 17+000 до км 26+000 включително ще се извършва ремонт на стоманена предпазна ограда в средната разделителна ивица в района Движението на МПС ще се насочи от интензивната лента в свободните ленти за движение, от км 37+000 до км 40+000 ляво платно (посока Варна-София) продължават рязане на дървета в района. Ще бъде заета аварийната лента. Ще има необходимата пътна сигнализация при извършване на ремонтните дейности.

АМ „Люлин: без ограничения.

АМ „Марица": без ограничения.

АМ "Черно море": без ограничения.

АМ „Струма": без ограничения.

Ограничения за товарни автомобили:

С цел осигуряване на по-висока безопасност, ще се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни целогодишно за периода на официалните празници: последния работен ден преди празници – от 16:00 часа до 20:00 часа и последния почивен /празничен/ ден – от 14:00 часа до 20:00 часа

Ограниченията важат само по участъците от републиканската пътна мрежа, както следва:

- автомагистралите, с изключение на участъка Харманли-ГКПП „Капитан Андреево" от АМ „Марица";

- път I-1 с. Ребърково-Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково-Своге-София;

- път I-1 етапна връзка на ЛОТ 1 на АМ „Струма" при п.в. Дупница север-ГКПП „Кулата";

- път I-4;

- път I-5 Русе-Велико Търново;

- път I-8 Пловдив-Харманли;

- път I-9 Дуранкулак-Варна-Бургас;

- път II-18 Околовръстен път София, участък „Южна дъга" от км 26+100 до км 62+007;

- път II-19 Симитли-Гоце Делчев;

- път II-86 Пловдив-Смолян;

- път II-99 Бургас-Царево.

Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен или празничен ден.

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

Проходи:

- „Златишки"- затворен за всички МПС;

- „Върбишки"- затворен за всички МПС;

- „Троянски" – затворен за всички МПС;

- „Ришки" - отворен за всички МПС;

- „Айтоски" - отворен за всички МПС;

- „Печинско" – отворен за всички МПС;

- „Пампорово" - забранено е движението на МПС над 3.5т.;

- „Обзорски" - отворен за всички МПС;

- „Републиката" – отворен за всички МПС;

- „Превала" – отворен за всички МПС;

- „Рожен" – отворен за всички МПС;

- "Предела" – отворен за всички МПС;

- „Котленски" - отворен за всички МПС;

- „Дюлински" - забранено е движението на МПС над 3.5т.;

- „Твърдишки" - забранено е движението на МПС над 10т.;

- „Вратник" - забранено е движението на МПС над 10т.;

- „Петрохан" -забранено е движението на МПС над 12т.;

- „Шипка" – отворен за движение. Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12т. от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10т. от категория О4 до 31.03.2016 г.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички