АПИ: Няма срутване на "Струма"

АПИ: Няма срутване на "Струма" | StandartNews.com

Истерия във Фейсбук накара Агенция "Пътна инфраструктура" да опровергае твърденията за срутен участък от магистрала "Струма". Пътуващи по трасето в отсечка на Сандански – Кулата сигнализираха сутринта, че асфалтът пропаднал няколко дни след откриването. Снимки обиколиха социалните мрежи и регионални медии.

В прессъобщение от АПИ се казва, че информацията не отговаря на истината и публикуваните снимки не са от "директното трасе на автомагистралата". "В момента продължава работата по изграждането на пътните връзки "Петрич-Кулата" и "Кулата-Петрич" при пресичането на път III-198 Петрич-Златарево с лот 4 на АМ "Струма". По договор работата по връзките и на лот 4 трябва да завърши до 11 септември", се казва в съобщение от пътната агенция. Според съобщението публикуването на непроверена информация е некоректно спрямо АПИ и уронва престижа на агенцията.

Лот 4 на АМ „Струма" от км 423+800 до км 438+500 е с дължина 14,7 км. Изпълнител на договора за строителство на стойност 67 176 000 лв. е „АКТОР" АСД – Гърция. Строителният надзор осъществява „Пътинвест - инженеринг" АД. Договорът е за 356 419,20 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай