Англичаните обявиха Слънчака за новия Магалуф

България може да стане хитова дестинация за лято 2020, писа „Дейли стар“

Англичаните обявиха Слънчака за новия Магалуф | StandartNews.com

Заради пантемията от коронавирус България може да се превърне в хитова туристическа дестинация за лято 2020, обяви английският вестник „Дейли стар“, цитиран от бТВ.

Под заглавието „Българският Слънчев бряг ще бъде „новият Магалуф“ след ограниченията заради коронавируса" изданието цитира експерта Ники Келвин от най-популярния уебсайт за пътуване The Points Guy. Според него след премахването на ограниченията българската дестинация може да измести курорти като Ибиса, Магалуф и Марбея.

„Ограниченията в Испания са изключително строги и едва ли тези мерки ще бъдат отменени скоро. Това означава, че горещи точки като Майорка, Ибиса, Тенерифе и Коста дел Сол ще бъдат недостъпни за по-дълго”, пише още в статията.

Посочва се, че България е сред страните с най-малко разпространение на коронавируса и това й дава сериозни предимства наред с пясъчните дюни, възможностите за водни спортове и луд нощен живот.

“България, като повечето ваканционни дестинации, понастоящем е с ограничения, но страната има едни от най-ниските потвърдени случаи на заболели в Европа”, се казва в материала на английския вестник. В статията изрично е подчертано, че България е вероятно най-добрата възможност за лятна почивка за туристите от Острова, които за 2019 година са били над пет милиона.

От изданието са потърсили мнението и на български туроператори, които са споделили надеждата, че рестрикциите в България могат да отпаднат скоро и сезонът да продължи до края на септември.

Магалуф е хитов курорт, разположен в югозападната част на остров Майорка, на брега на красив морски залив със ситен, златен пясък и тюркоазено сини морски води. Освен с местоположението си, Магалуф е известен и като курорта с най-бурен нощен живот. На територията му се намират и два атракционни парка – Аквапарка и Уестърн Уотър Парк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай