Американци пеят в Копривщица "Хубава си моя горо"

Американци пеят в Копривщица "Хубава си моя горо" | StandartNews.com

Американци искат да пеят "Хубава си моя горо" на националния събор на народно творчество в Копривщица след месец. Група от 55 участници отвъд океана са изпратили писмо до кмета Генчо Герданов, в което обясняват как искат да изпълнят емблематичната песен на Любен Каравелов.

Единадесетият национален събор в Копривщица ще се проведе на 7, 8 и 9 август тази година. Тогава към възрожденския град ще се стекат хиляди наши танцьори, певци и разказвачи на истории. Очакват се и много състави от чужбина. Съборът популяризира по невероятен начин българския народен фолклор, като събира на едно място певчески и танцови ансамбли от целия свят.
Община Копривщица в момента е в трескава подготовка за гостите, които очаква. Над 30 работници отстраняват пораженията от смерч, който през зимата изкорени стотици дървета в местността Войводенец, където се провежда съборът. По думите на кмета Генчо Герданов до края на месеца градът ще е готов да поеме капацитета от участници и гостите на китното бунтовническо градче.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай