Американци вият като вълци срещу вируса

Инициативата започнала от няколко души, които се опитали по този начин да намалят стреса

Американци вият като вълци срещу вируса | StandartNews.com

Американците вият като вълци нощем, за да прогонят коронавируса. Всяка вечер в 20 ч. те излизат на балконите си и започват да се правят на хищните животни, за да се борят с психозата от изолацията по време на карантина заради пандемията от коронавирус, съобщи Асошиейтед прес.

Инициативата започнала от няколко души, които се опитали по този начин да намалят стреса. След това се включили съседите. Необичайният хор от виене и писъци привлякъл кучетата от дворовете. "Има нещо много западно във виенето. След вика идва отговор. Повечето опитали са доволни, когато чуят някой да им отговаря", каза Брайс Маюро, поет, разказвач и активист, който насърчава хората да го правят. Той е един от учредителите на групата "Излез и вий" във Фейсбук, която вече има почти половин милион членове от 99 държави.

"Това нощно виене е първично утвърждаване и светъл момент всяка вечер, с което се обявява "Ще надделеем", каза д-р Скот Сайпърс, директор по програми срещу стрес и тревожност в университета на Колорадо. „Това е начин да си възвърнем някакъв контрол, изгубен заради социалната изолация, наложена от пандемията. Дори самото викане и изливане на мъката е важно", допълни той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай