Американка шокира всички. Взе обор и стана милионерка

Днес тя изкарва по 2,8 млн. долара, но всичко започва от точно този изоставен имот

Американка шокира всички. Взе обор и стана милионерка | StandartNews.com

Всичко е въпрос на гледна точка и Джейми Инлоу може да го потвърди. През 2019 г. съседът ѝ в Скотсвил, щата Вирджиния, вижда в стария си обор само ненужна постройка. Джейми обаче съзира бизнес потенциал, който само чака да бъде разработен. Затова тя решава да действа решително и отправя предложение на съседа си, пише webcafe.bg.

Инлоу му дава 2000 долара, срещу които той ѝ отстъпва етажа над обора, а след това двамата си делят приходите от наеми. В момента американката изкарва по 2,8 млн. долара, но всичко започва от точно този изоставен имот. Тя закупува мебели втора ръка от Facebook Marketplace, за да обзаведе етажа, като междувременно основава и собствена компания. Дотогава Джейми е директор на студентските програми в Университета на Вирджиния и използва уменията на бивш неин студент, за да си създаде разпознаваемо лого.

Преди да започне да отдава имота, Инлоу печели около 50 хил. долара годишно и отчаяно си търси работа, която може да върши от дома си. Затова, когато ѝ се отдава тази възможност, тя вече има стриктно изграден план.

Заедно с компанията и логото ѝ Джейми развива стратегия, с която да се позиционира по-напред в резултатите на Google. Създава и Instagram страница и тематичен уебсайт, а освен това плаща на компания по интернет маркетинг, която да създаде хаштаговете за публикуване в платформата Airbnb.

Всичко това може да звучи прекалено за един етаж от обор, само че усилията на Инлоу бързо започват да се отплащат. Няколко месеца след публикуването на обявата имотът вече е плътно резервиран и се посещава и от популярни инфлуенсъри. Въпреки ограниченията около пандемията от коронавирус Инлоу и съседът ѝ събират достатъчно средства, за да ремонтират и отдадат под наем и друг имот наблизо, и схемата се повтаря. Джейми инвестира около 10 хил. долара в ремонт и обзавеждане, но печалбите са далеч над тази сума. "Апетитът идва с яденето" и по подобен начин у американката се поражда ненаситна жажда за успехи.

Следва трети имот, след това четвърти, пети... В края на 2021 г. тя вече отдава под наем 30 имота и прекарва поне по 20 часа седмично, само за да търси нови апартаменти, които да преобрази и пусне в Airbnb. В останалото време се грижи за поддръжката на вече наличните ѝ имоти. През март 2022 г. Инлоу окончателно напуска работата си в университета и заедно със съпруга си менажира имотите, които дава под наем в интернет.

Сега за семейството работят общо осем служители, които помагат както в издирването на нови къщи и апартаменти, така и за поддръжката им. Други 60 работят почасово по същите задачи. В разговор за CNBC Джейми уточнява, че немалка част от вече споменатите 2,8 млн. долара годишни приходи отиват за заплати на служителите ѝ, за почистване на апартаментите и за хората, с които дели общи имоти, публикувани в Airbnb.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай