Алексей Петров похвали МВР и прокуратурата

Алексей Петров похвали МВР и прокуратурата | StandartNews.com

Изпитвам едновременно професионална завист и лично удовлетворение от работата на полицията и прокуратурата. Това казва в интервю пред Агенция ПИК Алексей Петров по повод на разкритието, че поръчителят на атентата срещу него е украинският гражданин Роман Логвиненко. Може да се отчете, че това е голям успех. По случая е работено от няколко месеца в координация със служби на територията и на други държави и не е изтекла информация, казва още Петров.
Ето и цялото интервю на Ивайло Крачунов, ПИК:

- Г-н Петров, удовлетворен ли сте от операцията на Софийската градска прокуратура и СДВР, в която бяха задържани поръчителят на атентата срещу вас, а извършителите бяха обявени за издирване?

- Изпитвам едновременно професионална завист и лично удовлетворение от работата на полицията и прокуратурата.
По-спокоен съм.

Успехът по разплитането на този случай е показно, на което могат да завидят много чужди служби.

Може да се отчете, че това е голям успех. По случая е работено от няколко месеца в координация със служби на територията и на други държави и не е изтекла информация.

Няма нищо по-ценно от това да бъде запазена информацията, без разбира се да подценявам екипните усилия.
Правоохранителните органи дадоха повод да им се поставят и оценки, които са различни от тези в евродокладите.

- Познавате ли обвиненият в поръчителство на убийството Ви Роман Логвиненко и заподозрените като извършители Артьом Темпинский, Йевен Балков и Максим Чорний?

- Не. Не познавам нито един от тях.

- Откъде разбрахте, че случаят е разплетен?

- От интернет. В момента съм в чужбина.

- Ясен ли ви е мотивът за покушението?

- Засега няма нищо, което да ме навежда на други мисли освен на тези, че престъплението е свързано с работата ми. Не разполагам с допълнителна информация, тъй като следствените действия продължават.

- Водещата версия на разследващите е, че са искали да ви ликвидират, защото по времето, в което сте работил в ДАНС сте попречил на свързани с поръчителя чужденци като по ваше настояване те са били принудени да напуснат пределите на страната?

- Възможно е. Но тогава възниква въпроса - как точно са били мотивирани тези хора спрямо мен, ако са били екстрадирани? Ако това е така, то трябва да се изясни кой им е предоставил такава информация, която е секретна и представлява държавна тайна.

- Имате ли друго обяснение за атаката срещу Вас?

- Не разполагам с никаква информация. Нямам достъп до допълнителна информация, тъй като следствените органи продължават да работят по случая.

- Продължавате ли да се притеснявате за живота си, след като полицията арестува запододозрените за мократа поръчка спрямо Вас?

- По-спокоен съм и вярвам, че случаят ще бъде доведен до край.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай