Адвокат: Трябва да се промени целият Наказателен кодекс

Адвокат: Трябва да се промени целият Наказателен кодекс | StandartNews.com

„Трябва да се промени целият Наказателен кодекс", коментира в студиото на „Здравей, България" адвокат Ивета Анадолска.

Тя коментира факта, че често дребните кражби остават неразкрити, а извършителите - неизвестни. "Смятам, че в повечето случаи, когато хората се оплакват, биват посъветвани да не пускат официален сигнал до полицията, защото така ще намалят процента на разкриваемост на престъпленията", коментира още Ивета Анадолска.

„Въпросът с битовата престъпност е много стар въпрос, истината е, че няколко поредни правителства заобикалят въпроса или се опитват с полумерки да направят нещо", коментира в студиото на „Здравей, България" лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„През май месец ние поставихме един ултиматум на правителството. Едно от нещата, които поискахме е мерки за справяне с битовата престъпност, тогава имаше дислокация на някои полицаи, но с това приключиха нещата", добави той.

„При тази масова битова престъпност, няма как нещата да се решат с обикновените мерки и докато се съобразяваме какво ще кажат европейските чиновници и докато внимаваме някой европейски посланик да не ни се скара. Или трябва да се действа смело, решително и брутално или нищо няма да стане", каза още той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай