Адвокат: Баретата не е задържан, поканен е на събеседване

Адвокат: Баретата не е задържан, поканен е на събеседване | StandartNews.com

София. Златомир Иванов - Баретата не е бил задържан, а е поканен на събеседване. Това увери адвокатът на Баретата Марияна Тодорова пред "Блиц".

По думите й тази сутрин са дошли полицаи в дома му, звъннали са на вратата и са го поканили на събеседване в Столичната полиция.

Днес по рано от Националното радио съобщиха, че Златомир Иванов и още 10 от хората му са били задържани и отведени за разпит във връзка с инцидента в двора на къщата на Димитър Вучев-Демби, който е свидетел по делото срещу Баретата.

Адвокат Тодорова потвърди, че клиентът й е поканен на разговор именно заради бомбата у дома на Демби. "Златомир Иванов не е задържан. В момента сме в Столичната полиция на събеседване", обяснява тя.

"Днес ги извикаха в Столичната полиция, един по един ги разпитват и ги пускат. Златомир Иванов бе пуснат преди около час. Все още има няколко души в полицията, които чакат реда си за разпит, но и те ще бъдат освободени", обясни адвокат Тодорова.

Юристът поясни, че Баретата е "бесен, че го свързват с всяко нападение и го викат без да има данни срещу него".

Според адвокатката до този момент няма данни клиентът й или някой от групата, привикана днес в СДВР, да е съпричастен към взрива в дома на Димитър Вучев-Демби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай