Ад на Кулата: Колоните стигнаха 5 километра (ОБЗОР)

Ад на Кулата: Колоните стигнаха 5 километра (ОБЗОР) | StandartNews.com

Километрични опашки на българо-гръцката граница при Кулата изнервиха вчера следобед пътуващите в двете посоки. Задръстванията започнаха да се образуват в ранния следобед, като към 15 часа колоните и от двете страни на пункта бяха по над 5 километра. Струпването започваше още при петричките села Чучулигово, Дрангови и Кулата, откъдето минава обходният маршрут заради строителството на лот 4 от автомагистрала "Струма".

Според областния управител на Благоевград Бисер Михайлов километричните колони са се образували заради изключително натоварения трафик от и към Гърция. "Граничните служители работят на пълни обороти, дори има допълнително хора, които да обслужват преминаващите автомобили. Просто трафикът е много интензивен", обясни губернаторът.

Днес заради по-прохладното време е отпаднало ограничението за пътуване през деня на тировете и това допълнително е предизвикало задръствания. "Струпването на камиони дойде и заради тежката катастрофа в събота, която стана на главен път Е-79 при Джерман. Тогава много тираджии се отказаха да пътуват и тръгнаха отново в неделния ден", коментира Бисер Михайлов.

В късния следобед бе направена необходимата организация и камионите бяха отбивани на стария участък от главния път, за да може да се отпуши движението на леките автомобили към Кулата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай