Абитуриентите пътуват безплатно с Drink and drive на 24 май

Абитуриентите пътуват безплатно с Drink and drive на 24 май | StandartNews.com

На 24 май всички абитуриенти ще пътуват безплатно с услугата Drink and drive. Това съобщи на пресконференция Владимир Тодоров, председател на Българска асоциация на пострадали при катастрофи.

В деня на българската просвета от 22.00 до 04.00 часа сутринта в София всеки абитуриент, който иска, ще може да използва Drink and drive услугата на телефон-0886 980 660. Христо Иванов от фирма Drink and drive съветва младите обаче да имат търпение, тъй като се очаква голям брой желаещи за услугата.

"Когато наближиха абитуриентските празници бяхме шокирани от един инцидент, в който загинаха абитуриенти, употребили алкохол. Подчерта се идеята, че младите трябва да се веселят, но разумно и безопаснo", каза Владимир Тодоров, цитиран от БГНЕС.

Той посъветва хората, ако видят абитуриенти, подаващи се от колите си да ги заснемат с камери и да свидетелстват срещу тях. Според Тодоров хората си затварят очите за пътните нарушения покрай баловете, което не е правилно предвид всичките смъртни случаи.

Инспектор Тихомир Неделчев от Пътна Полиция съобщи, че ще има екипи на Пътна полиция около училищата, където се събират абитуриентите и паркингите. Ще се обезопасят и маршрутите от училищата до заведенията, пред заведенията също ще има екипи. Пътна полиция ще внедри автомобили с камери, които заснемат абитуриенти, които се подават извън автомобилите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай