Тексаско клане в "Надежда" (ОБЗОР)

 Тексаско клане в "Надежда" (ОБЗОР) | StandartNews.com

Нов семеен хорър с тираджия, този път в столицата

Ревнив перничанин преряза гърлата на две жени заради леко поведение и се хвърли от балкона

Същинска касапница, достойна за сценарий на популярния холивудски хорър "Тексаско клане", се разигра в столичния квартал "Надежда" в малките часове на деня вчера. Като в римейк на пловдивската ужасия от 4 януари със семейство Сапунджиеви ревнив тираджия брутално преряза гърлата на майка и дъщеря, защото имали леко поведение и се държали по-свободно и предизвикателно. Около 2 ч след полунощ касапинът написал предсмъртно писмо, в което обяснил мотивите си: "Убих ги, защото са курви!". След това позвънил на 112 и съобщил в полицията, че е извършил убийство и сам ще сложи край на живота си. Веднага щом затворил телефона, 53-годишният перничанин Красимир Петров излязъл на балкона и се хвърлил от шестия етаж. Пристигналите само след няколко минути полицейски екип и линейка заварили безжизненото му тяло в локва кръв пред входа на блок 145 Г.

На страшна гледка се натъкнали ченгетата, когато влезли в апартамента. На пода имало огромна локва кръв, по стените пръски, а намушканите тела на жертвите лежали между коридора и спалнята в жилището. Ревнивият международен шофьор рязал жените парче по парче. Дори опитните криминалисти били потресени. Перничанинът убил майката и дъщерята с многократни удари с нож. В момент на ярост Красимир се нахвърлил върху 45-годишната си любовница Маргарита Асенова, с която живеел от два месеца на семейни начала. Жената също е от Перник и двамата се преместили от скоро в столицата, където свили любовно гнездо. Тя взела и двете си дъщери на 20 и 12 години. По-голямата - Еманоела Кирилова, се събудила от писъците на майка си и изскочила в коридора, за да я спасява. Тогава агресията на Красимир се прехвърлила и върху нея.

Мъжът брутално заклал и двете, като през цялото време крещял "Мръсни курви!", разкриха вчера потресените съседи, които обаче помислили, че е семеен скандал, но не и такова жестоко клане. Най-малката дъщеря на Маргарита оцеляла, защото спала непробудно и не разбрала какво се случва с майка й и сестра й. В предсмъртното си писмо Красимир моли тя да бъде предадена на близък на семейството. Детето било събудено от дошлите на местопрестъплението полицаи. През целия ден вчера с него работеше психолог. "Стандарт" научи, че Красимир има друго семейство в Перник. Официалната му съпруга се казва Славка и имат две деца. Той обаче избягал с Маргарита и дъщерите й. Наели квартира в София. Красимир често отсъствал, тъй като е международен шофьор. Бил много ревнив и постоянно звънял на новата си изгора и държал сметка къде е и с кого е. Завърнал се от Швейцария за Нова година и в края на януари му предстояло пътуване. Близки до семейството допускат, че преди да тръгне на дълъг път в чужбина, Красимир се е скарал с Маргарита отново заради болезнената си ревност.

Касапинът: Не съжалявай, че не са те оценили

Последното нещо, което е публикувал убиецът Красимир Петров във Фейсбук профила си, са посланията: "Не съжалявай, че не са те оценили!"; "Евтините хора не могат да ценят скъпите неща в живота" и "Добрите хора винаги са луди, защото позволяват на другите да си играят с тяхната доброта". Според психолози, Петров е страдал от болезнена, дори маниакална ревност. Той е виждал в погледа на всеки мъж потенциален конкурент, който желаел да отнеме любовницата му. Вероятно самата тя действително го е провокирала с облекло или поведение. Сигурно е имало и заподозрян, с когото Петров я е обвинявал, че е, докато той е на път с камиона, смятат психолозите. В последно време дори е започнал да досажда на жената и тя се е опитвала да го отхвърли.

Социалните поемат непълнолетното момиче

Оцелялата 12-годишна дъщеря на Маргарита, която е ученичка в 5 клас на 74-о училеще, вероятно ще бъде поета от социалните служби. Убитата жена е самотна майка и няма кой да се грижи за детето й, което остава сирак. Тя е спяла в гарсониерата, докато се е вихрело жестокото клане. С нея ще продължат да работят психолози. Ако няма възможност да бъде изпратена при роднини, ще бъде настанена в специализиран детски дом.

Маргарита била агресивна

Убитата Маргарита се държала грубо и агресивно със съседите си в блока, разкриха те вчера. "Постоянно блъскаше по вратите, като че нарочно. Все вдигаха шум. Чували сме и да се карат", разказаха комшиите. Те признаха, че не ги познавали добре, защото се заселили от скоро в блока. Преди това пак били в "Надежда", но на друга квартира. Съседите коментират, че виждали често голямата дъщеря в компанията на момчета. "Идваха да я взимат с коли, слизаше при тях. Може да се каже, че и майката, и дъщерята имаха свободно поведение", сподели друг съсед. Той обаче добави, че не е чувал да има чак бурни скандали между двете жени и мъжа. Повечето съседи почти не са го виждали, тъй като международният шофьор често не се прибирал с дни.

В Брюксел

Българин уби
жена си и се
хвърли от 5-ия етаж

Детето им живее при баба си, ревнивецът наръга жена си пред очите на съквартирантката им

Семейна драма с българи потресе Брюксел. При трагедията загинаха двама наши сънародници. Млад мъж уби съпругата си, след което се самоуби, съобщи бТВ вчера.
Нервите му не издържали, когато тя му съобщила, че иска да го напусне. Между двамата съпрузи възникнал остър скандал.
Докато спорели, тя му съобщила, че в живота й има друг мъж. Тогава съпругът полудял от ревност, грабнал ножа и намушкал смъртоносно жена си. Кървавата трагедия се разиграла пред очите на тяхна съквартирантка.
След като осъзнал какво е направил, 27-годишният мъж се хвърлил през прозореца на петия етаж и загинал на място. Убитата му съпруга е 23-годишна. Двамата имат дете. То е на четири години и живее при баба си в България.

Убитите Сапунджиеви били пред развод

Благой и Йорданка Сапунджиеви са били в крайно обтегнати отношения. Това показват данните от разследването на кървавото битово убийство, което бе извършено в Пловдив на 4 януари. Тогава 35-годишният ревнив шофьор на ТИР Благой разстреля 28-годишната си съпруга и 5-годишната им дъщеря. Три месеца преди касапницата двамата обсъждали вариант да се разделят. Шофьорът дори се изнесъл, но от време на време гостувал на жена си заради детето. В живота на Йорданка се появил нов мъж, именно с него тя прекарала Нова година. Това отключило болезнената ревност на Благой, който се снабдил с незаконен пистолет и разстрелял нея и собствената си дъщеря.

Никой не иска да купи
къщите на ужасите

Апартаментите на ужасите, както станаха известни жилищата в София и Пловдив, в които в рамките на месец преди година бащи избиха собствените си семейства и се самоубиха, стоят празни. Близките им са преотдали жилищата на брокери, но и те не могат да ги продадат. Хората знаят за зловещия апартамет в блок 254 в столичния квартал "Гоце Делчев", където на 11 януари Васил Савов уби двамата си синове, жена си и тъща си, след което се застреля сам. Въпреки ниската му цена желаещи купувачи няма. Апартаментът на бул. "Македония" в пловдивския квартал "Кючук Париж" също не може да се продаде. Там дори близките на кадровия военен Георги Тепавичаров, съпругата му Николина и двете им деца не са изнесли покъщнината. Хотелът им в Чепеларе също пустее и се руши.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай