"Младост" кани Бойко на протестен мач

 "Младост" кани Бойко на протестен мач | StandartNews.com

София. Жителите на "Младост 3" поканиха вчера премиера Бойко Борисов на футболен мач на игрище, върху което трябва да бъде построена автомивка. Така те за пореден път протестираха срещу развалянето на спортната площадка.

"Не сме съгласни с построяването на поредната автомивка на мястото на последното футболно игрище с истинска трева в района.

За него всички полагаме грижи и гледаме нашите деца, които тичат върху тревата близо до домовете им", пишат в писмо до Борисов жителите на "Младост 3".

Според тях автомивката ще е пета подред в района. "Каним ви на един футболен мач с нашите деца и елате да изпробвате терена, защото няма нищо по-ценно от блясъка в очите на децата ни и от спокойствието на възрастните хора, седнали на пейките пред блока", пише още в писмото.

В него обаче не се посочва дата за протестния мач. Скандалът със застрояването на терена гръмна в началото на август. Тогава се оказа, че по план върху терена трябва да бъде построена триетажна сграда с автомивка, кафе, офиси и жилищна част. Според районния кмет това е предвидено в общия устройствен план. Теренът, върху който ще се строи, е частен и има разрешение за строеж. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай