700 лева пенсия за Гуджунов

700 лева пенсия за Гуджунов | StandartNews.com

700 лева ще получава Борис Гуджунов от началото на 2015-а - максималната пенсия за заслуги в сферата на културата. Това обеща арт министърът Вежди Рашидов днес пред bTV.

"Нали се сещате като интелигентни хора, че тази пенсия не е в джоба ми - не мога да бръкна и да я дам веднага. Трябват законови промени. Назначил съм ведомствена комисия", посочи известният художник. Той уточни, че предстои актуализиране на закона за награждаване на заслужили личности. От догодина звездите на родната естрада трябва да имат пенсия за прослужено време.

"Загубил съм всякаква надежда - въпреки че пеех хит със същото име. Загивам - това е", изплака големият Борис Гуджунов преди няколко дни по телевизията, след като стана ясно, че отново е в болница след инфаркт. Изключителният изпълнител живее на границата на мизерията - с по два лева на ден. Много колеги решиха да помогнат финансово на певеца, който е тежкоболен и получава единствено пенсия за инвалидност от 220 лева. Както се знае, той е поредният артист, на когото някогашната "Концертна дирекция" не е отчитала удръжки и осигуровки от хонорари. Сега ще бъде създаден фонд на името на Гуджунов. В него ще влизат и част от приходите от концерти в зала номер едно на НДК.

Днес певецът пусна писмо до медиите: "Здравейте, приятели! Пиша ви задочно чрез мой близък. Намирам се в болница "Александровска" и при мен стига информация, че много хора желаят да ми помогнат. Не съм си представял, че ще стигна до подобно положение. И все пак по настояване на хората около мен си позволявам да оставя банкова сметка - тя е на сина ми Кристиян Борисов Гуджунов, който в момента се грижи най-вече за мен, тъй като съм доста слабо подвижен. Благодарен съм за вниманието и обичта ви към мен - единствената топлина и надежда, че все пак съм оставил добра следа след себе си."

Кристиян е по-малкият син на Гуджунов - от бившата балерина, полякинята Елжбета, която в момента се грижи за мъжа си, въпреки че и тя не е добре със здравето. Момчето учи в театралната академия "Любен Гройс", но и работи, за да подпомага родителите си. Александър, големият син на Гуджунов от първия му брак, от години живее в Англия.

Централна Кооперативна Банка АД:
IBAN: BG81 CECB 9790 10E3 4797 00
BIC: CECBBGSF
Титуляр: Кристиян Борисов Гуджунов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай