Понеделник,

6 причини да пием червено вино

От: Стандарт -
3693
6 причини да пием червено вино
A
A
A

За ползите от червеното вино се говори отдавна. Важна обаче е мярката, защото както знаем всичко, с което се прекалява може да ни навреди. Ето и кои са ползите от червеното вино, пише vesti.bg.

Намалява риска от депресия

Според изследване, хората, които пият умерено количество червено вино са по-малко склонни да изпаднат в депресия, отколкото тези които не консумират.

Подобрява чревната флора

Полифенолите в червеното вино могат да помогнат за по-здрава чревна микрофлора. В умерени количества виното може да служи като пробиотик.

Контролира нивата на кръвната захар

Употребата на червено вино може да намали нивата на кръвната захар благодарение на  ресвератрола, който се съдържа в ципата на гроздето. Освен, че регулира кръвната захар, той контролира холестерола и кръвното налягане.

Предотвратява сърдечно-съдови заболявания

Умерената употреба на червено вино ще повиши нивата на добрия холестерол, ще предотврати сърдечно съдови заболявания, а полифенолите във виното ще предотвратят съсирването на кръвта и ще поддържат еластични кръвоносните съдове.

При настинка

Червеното вино може да помогне при обикновена настинка, тъй като ще предпази организма от вредното въздействие на свободните радикали.

Подобрява работата на мозъка

Умерената консумация на червено вино може да предотврати или да забави развитието на деменция, Алцхаймер и Паркинсон. Смята се, че то предпазва от натрупване на плака в мозъка, която е основен причинител на развитието на тези болести.

 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com