300 евро за сириец прибирали на Лесово (ОБЗОР)

300 евро за сириец  прибирали на Лесово (ОБЗОР) | StandartNews.com

Около 300 евро прибирали граничните полицаи на Лесово, за да си затворят очите за преминаването на българо-турската граница от всеки един сириец. Униформените били в схема заедно с каналджии, които прехвърляли бегълците от Истанбул към България, твърдят разследващи. Сигналът за схемата доведе до светкавична проверка от страна на ДАНС и МВР.

В събота вечерта агенти затвориха ГКПП Лесово. В разследването се включиха служители на отдел "Вътрешна сигурност" в МВР и прокурори от Ямбол. Няколко часа граничните полицаи са били подложени на кръстосан разпит, претърсвани са личните им вещи и работните им помещения. От Окръжната прокуратура в Ямбол потвърдиха, че акцията е за противодействие на корупционни практики и е срещу уличени във вземане на подкуп служители на Гранична полиция. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Акцията обаче се оказа не особено добре планирана, тъй като съвпадна с прибирането на много хора, заминали за Турция за Курбан байрама. Образува се над 5 км опашка от чакащи. Шофьори на автобуси и пътници се оплакаха, че маршрутът им минава през Лесово и не могат да го променят, затова са били принудени да чакат с часове, а никой не им е дал информация за причината. Все пак една част се пренасочи към ГКПП Капитан Андреево, което създаде редица неудобства. В крайна сметка и резултатът от акцията бе нулев. От ямболската прокуратура информираха, че няма арестувани, тъй като не са успели да съберат достатъчно доказателства, за да бъдат задържани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай