270 синдикалисти от 4 страни в битка за медали в Албена

270 синдикалисти от 4 страни в битка за медали в Албена | StandartNews.com

270 синдикалисти от четири държави се включиха в VII-та Спартакиада на транспортните работници с международно участие, Тя се провежда в Албена в рамките на четири дни като финалите са днес. Организатор на традиционната спортна проява е Фондация „Европейско бъдеще" с подкрепата на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ).

В VII-та Спартакиада са картотекирани 13 отбора от България, Русия, Украйна и Хърватия. Те се състезават в 12 дисциплини - футбол, тенис на корт, шахмат, тенис на маса, баскетбол, волейбол, бадминтон, петанк, плуване, дартс, лека атлетика и теглене на въже.
За първи път в надпреварата се включва отбор от Русия, представител на най-големия руски транспортен синдикат РОСПРОФЖЕЛ (Руски професионален съюз на железничарите и транспортните строители). Отборът носи името „Енергия" и бе излъчен за участие в игрите в Албена, след като в края на септември м. г. стана абсолютен победител в Международните игри „Спорт поколений 2017" („Спортът на поколенията") на РОСПРОФЖЕЛ. В спартакиадата в Екатеринбург взе участие и сборен отбор на СТСБ. Вече има покана за българско участие в тазгодишните игри на руските железничари, които ще се проведат през последната седмица на септември в Сочи.
Тази вечер най-добрите индивидуални състезатели ще бъдат отличени с медали. Отборите, които завоюват призовите места пък ще бъдат наградени с купи „Комплексен първенец". Шампионите ще получат отличията си от председателя на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) и вицепрезидент  на Европейската транспортна федерация Екатерина Йорданова. По преценка на съдиите и организаторите, тимът, спазвал най-стриктно условията и изискванията за висок спортен морал, уважение и взаимна помощ по време на състезанията, ще получи приз за феърплей.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай