25-километрова колона затапи АМ "Струма"

25-километрова колона затапи АМ "Струма" | StandartNews.com

Колона, която достига близо 25 км, се е образувала в края на АМ "Струма" точно преди Дупница. Това съобщи репортер на "Стандарт" и уточни, че тапата от автомобили е и в трите ленти.

Много хора, намиращи се на разклона за Старо село, не могат да преминат през натоварения участък повече от 30-40 минути.

АПИ препоръчва на пътуващите в посока София - Дупница да използват и път I-1 Долна Диканя - Дупница, поради натоварения трафик по АМ "Струма" преди град Дупница. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) .

Движението в района на ГКПП „Кулата", както и по главен път Е-79 също е натоварено.

Зрители на бТВ сигнализираха за километрично задръстване по пътя за Гърция в района на язовир Дяково.

Създадена е необходимата организация, има осигурен достъчен състав за насищане на граничните зони с полицейски патрули и засилено присъствие на служители в зоните на всички гранични контролно - пропускателни пунктове в страната, съобщиха по-рано от граничния пункт по повод интензивния трафик.

Както съобщихме по-рано, много българи пътуват в първия от четирите почивни дни за страната. От Института за анализи и оценки в туризма прогнозират, че на път ще бъдат близо 360 хил. българи. В родните курорти ще отидат около 280 000 души. Други 85 хиляди пък са предпочели чуждестранните дестинации. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай