$2,2 милиона искат за текст на Боб Дилън

Ако лириките бъдат купени на тази цена, това ще е нов рекорд

$2,2 милиона искат за текст на Боб Дилън | StandartNews.com

Ръчнонаписаният текс на Боб Дилън към класиката от 60-те „The Times They Are A-Changin“ беше обявен за продажба за 2,2 милиона долара. Гари Зимет – собственик на магазина за автографи в Ел Ей „Moments in Time“, съобщи пред „Ройтерс“, че страницата с лириките в миналото е принадлежала на сегашния мениджър на Дилън – Джеф Роузен, но в момента се продава от анонимен колекционер.

„Това не е търг, а частна акция – който първи се отзове, той ще спечели“, поясни Зимет.

Великият музикант пише „The Times They Are A-Changin“ през 1963-а, а песента излиза година по-късно в едноименния му албум. Хитът се смята за едно от най-емблематичните протестантски парчета от периода.

Зимет разкри, че се продават още два текста на Дилън – на „Subterranean Homesick Blues“ от 1965-а за 1,2 милиона и на баладата от 1969-а „Lay Lady Lay“ за 650 хиляди.

Ако текстът на „The Times They Are A-Changin“ се продаде за 2,2 милиона, това ще бъде нов рекорд в рок индустрията. Най-ценните лирики в момента също са от песен от Дилън. Страницата с думите към „Like a Rolling Stone“ бяха купени за 2 милиона долара на търг през 2014-а в Ню Йорк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай