2022: Краят на пандемията. Четири световни прогнози

Нострадамус предрече, че "новата голяма чума" ще изчезне след отмъщение

2022: Краят на пандемията. Четири световни прогнози | StandartNews.com
  • Бил Гейтс зарадва света, Русия определи сезона на сбогуването с коронавируса
  • Нострадамус предрече, че "новата голяма чума" ще изчезне след отмъщение

 

275 милиона заразени и 5,3 милиона починали. Това е печалната равносметка от появата на смъртоносния коронавирус, който две години кара целия свят да загърби досегашния си живот и да се отдаде на страховете от болестта и тъгата от загубата на близки хора. Надеждите на целия свят е краят на мъките да дойде през 2022 година.Дали ще се случи ? Ето четири прогнози от всички краища на света и различни епохи.

Бил Гейтс

Най-оптимистичната прогноза е на шефа на "Майкрософт" Бил Гейтс. След като той първи заговори за смъртоносен вирус още преди повече от 5 години, има логика да се доверим на мнението му. Той твърди, че ако ваксинацията напредва, тежките случаи съществено ще намалеят, а превръщането на пандемията в ендемия ще е факт още през 2022 година."Ако светът предприеме всички мерки против разпространението на коронавируса, включително щама Омикрон, пандемията ще приключи през 2022 година", заяви Гейтс.Макар той да не конкретизира какво точно означава "всички мерки", думите са музика в ушите на всички нас. Нещо повече, той твърди, че новата вълна, породена от Омикрон, няма да е дълга, а ще продължи не повече от 3 месеца. Ако загърбим предсказанието му, че тази следваща вълна ще е най-тежката, имаме всички основания да се надяваме, че от неговите уста - прогнозите му отиват право в Божиите уши.

Пфайзер

Ако вече сте се заредили с прекален оптимизъм, време е да охладим страстите. Защото идва ред на прогнозата на Пфайзер. Според най-печелившата фармацевтична компания по време на пандемията, болните времена ще ни мъчат поне до 2024 година. Главният научен директор на компанията Михаел Долстън твърди, че дори някои държави да успеят да преодолеят проблемите на пандемията с ниско ниво на заболеваемост, в много от регионите по света активните случаи ще останат високи, а следващите две години светът ще се задържи на стъпалото на пандемията. През 2024 година болестта ще отшуми.Кога точно това ще стане, зависи от развитието на болестта, както и от равнището на ваксинацията, твърди Долстън. Според него ни чакат нови мутанти на болестта. И естествено, нови ваксини, дори на всеки три месеца, ако зависи от Пфайзер.

СЗО

Директорът в Световната здравна организация Майк Райън е на противоположното мнение - очаква 2022 година да отбележи края на епидемията. В интервю за агенция Reuters той твърди, че Световната здравна организация има надеждата, че скоро ще излязат ваксини второ и трето поколение и че ново хапче ще облекчи болните от коронавируса.Надяваме се това заболяване да стане относително по-леко и да можем лесно да го лекуваме, заяви Райън като припомни, че в момента боледуват почти 23 милиона човека в света.Неговият шеф, генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус слага още едно ударение върху края на пандемията. Според него това ще стане, когато се върнем към истинските причини за нейното възникване и унищожим възможностите за предаването му, както е било в началото, в Ухан.

Русия

Оптимизмът на организацията се споделя и в Русия. Там главният лекар фармаколог Андрей Кондрахин обяви, че коронавирусът приключва способността да се мутира, затова и е много вероятно Омикрон да е последният вариант. Според него вирусът вече достатъчно се е приспособил към човека и ще остане на това равнище. В Русия има досега 21 случая на този щам, като състоянието на всички болни е стабилно, а почти всички имат висок имунитет към вируса.Министърът на здравеопазването Михаил Мурашко даде подробности за Омикрон като заяви, че всички заболели имат еднакви симптоми - дразнене на гърлото и треска - симптоми досущ като на грипа.Прогноза направи и шефът на здравната комисия в руския парламент Сергей Леонов, който заяви, че пандемията ще си отиде през есента на 2022. "Лекар -имунолог съм, затова с голяма доза на увереност мога да кажа, че есента на 2022 епидемията няма да я има. Надявам се прогнозата ми да се сбъдне", каза парламентаристът.

Нострадамус

Докато експертите търсят рационалните доказателства за края на здравния ужас, хората все повече се вглеждат в мистерията около вируса и търсят назад във вековете предсказания на великите пророци. Разбира се, най-голям е интересът към Нострадамус, който макар да е живял през XVI век, е описал в посланията си за бъдещето дрешната трагедия, наричана от него "новата голяма чума".

Френският фармацевт и алхимик освен че е предвидил коронясването и краха на крале, раждането на войни, бушуването на природни катаклизми, видял е и точния час на собствената си смърт.Мишел дьо Нострадам е предрекъл с голяма доза историческа точност и настоящото бедствие, както и кога ще приключи. В едно от пророчествата си той пише: "Голямата чума в града до водата няма да свърши докато смъртта и кръвта на праведника, взети и осъдени без престъпление, не бъдат отмъстени. Както и благородна дама, обидена от преструвки".

Всеизвестно е, че Ухан е разположен на място, на което се сливат две реки. Нещо повече - градът се гордее и с прекрасното Източно езеро. Оскърбената знатна дама лесно може да се отгадае. Става дума за 81-годишната китайка У И, една от най-влиятелните жени в света. В миналото тя заемаше високи длъжности в Поднебесната империя - беше кмет на Пекин, министър на икономическите връзки, член на Държавния съвет, министър на здравеопазването. През 2003 г. благодарение на сформирания от нея екип се направи истински пробив в борбата срещу атипичната пневмония по света. Две години по-късно тя влезе в топ списъка на Forbes като зае второто място на най-влиятелните жени в света след Кондолиза Райс. Колосалният опит и красивият й ум я превърнаха в "Желязната лейди на Изтока", както ласкаво я наричаше целия Запад до 2008 г., когато изневиделица У И обяви, че се оттегля от всички постове. Шокиращото й изявление изуми света, още повече, че беше в превъзходно здраве. Постепенно обаче слуховете донесоха, че тя така и не е успяла да издържи на политическите интриги, доноси и несправедливите обиди по неин адрес. Затова е решила сама да излезе от голямата игра преди да я изкарат насила от нея.

"Обидената от преструвки знатна дама", описана от Нострадамус, получи покана от ръководството на Китай да поеме здравеопазването в пика на епидемията. Макар да не прие поста, тя даде всичко от себе си, за да помогне на страната да излезе от страшната ситуация. Малко след това Китай отново я остави в забвение. Кой обаче е праведникът, осъден без престъпление, за когото Нострадамус предвещава отмъщение? Ако е в Китай, то мнозина могат да се припознаят в този образ. Западната преса е пълна с разкази за хора, изчезнали от Поднебесната империя, защото кривнали от правата линия.

В последните години се засилва мнението, че той е визирал репресиите в Китай спрямо уйгурите - представители на древната азиатска нация. Само преди дни Свободна Европа излъчи потресаващо видео за лагерите, в които Китай лишава от свобода милиони представители на етническите малцинства в Синцзян, наричайки репресиите "война против тероризма". В подобни лагери попадат масово уйгури, а жените, които са били задържани в такива лагери, обвиняват китайските власти в систематични насилия, в това число и сексуални. Тези затвори са наричат лагери за превъзпитание, а обвиненията към затворниците са абсурдни: "отсъства при издигането на националния флаг" или "има повече деца, отколкото са разрешени." "Превъзпитанието" си личи още от стените на сградите, опасани с телена мрежа, върху които има лозунги от типа на "Реформи чрез труд и културни преобразования!". През юли  журналисти на агенция АП посетиха един от центровете за задържане в Дабанчен и описаха този комплекс като "най-крупния в страната, а навярно и в целия свят, с площ от около близо 90 хектара", който навярно може да побере около 10 000 души". Въпреки че от времето на предсказанието са минали вече 5 века, мнозина са убедени, че Нострадамус е прозрял още тогава, че "небесното наказание" с вируса ще падне върху Китай като знак на съдбата. Дали обаче е така? Рационалните ни мисли ни водят в друга посока. Китай първи се избави от пандемията, излезе от рецесията и върти на рекордни обороти икономиката си. В плановете на Пекин влиза покоряване на световния икономически Олимп след по-малко от 10 години.

Дано пък Нострадамус да е имал предвид други грешници, за които вече да е отмъстено, така че най-накрая да видим края на пандемията. А справедливостта около съдебната система в Поднебесната империя както е била, така и ще си остане в ръцете на Всевишния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай