200 БГ училища изпращат картички в космоса

България е първата държава в света, която на национално ниво стана част от програмата на Джеф Безос

200 БГ училища изпращат картички в космоса | StandartNews.com

Човешкият прогрес е провокиран от откривателството, а днес, с помощта на съвременните технологии, сме толкова близо до Космоса. Идеи за бъдещето в един нов свят представиха близо 200 български училища, които се включиха в международната програма #КосмическаПоща. Благодарение на инициативата, от 15 септември до 23 октомври хиляди ученици имаха възможност да изпратят картички с послания и рисунки на тема: “Защо Земята се нуждае от Космоса?“. Картичките ще бъдат изстреляни в Космоса с ракетата New Shepard, разработена от компанията Blue Origin, а след далечния полет ще бъдат върнати на своите притежатели с печат: „Летяло в Космоса“. България е първата държава в света, която на национално ниво стана част от програмата на предприемача и филантроп Джеф Безос.

Организаторите споделят, че кампанията не само е вдъхновила учениците да създадат оригинални картички и послания, но и да заговорят за Космоса заедно със своите учители. Творческият процес в клас е илюстриран с галерии и дори специални видеа по темата, които училищата изпращат до #КосмическаПоща. За изненада в проекта се включват и няколко детски градини, които изпращат идеите на най-малките, но за сметка на това най-големи мечтатели сред участниците. 

Картичките на Българските ученици ще бъдат изстреляни с един от следващите полети на преизползваемата ракетата New Shepard.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай