16 абитуриенти 2 ч. в асансьор на бала

16 абитуриенти 2 ч. в асансьор на бала | StandartNews.com

Почерпената компания заседна, след като се набутали в клетка за 6 души

Пампорово. Екстремни 2 часа изкараха 16 младежи от Професионалната гимназия по техника и технология в Смолян, които празнуваха бала си в Пампорово. Около 2 часа през нощта почерпената тайфа се набутала в асансьора на 5-звездния хотел "Орловец" в планинския курорт. Съоръжението потеглило нормално, но буквално след секунди блокирало между втория и третия етаж на луксозния хотел. Минути след първоначалната изненада едно от момчетата се обадило на спешния тел. 112.

От противопожарната служба в курорта веднага е бил изпратен екип с автомеханична стълба, който да отблокира съоръжението и да освободи групата, обясниха от полицията в Смолян. Оттам твърдят, че екипът се е озовал там буквално след минути, тъй като службата е на метри от луксозния хотел.

Според друга информация обаче празнуващите прекарали в асансьорната клетка около 2 часа. Специалистите обясниха, че подемното съоръжение е блокирало, тъй като се е задействал механизмът за свръхтегло. И те обаче не са наясно как е възможно в клетката от капацитет с максимум 6 човека да се наблъскат 16 души.

Общо 370 абитуриенти от Смолян, Девин, Мадан и Чепеларе празнуваха бала си в Пампорово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай