16 евро струва селфи на бул. Христо Ботев в Букурещ

Студиото за забавление и фотография, както го нарича създателят, е на три нива

16 евро струва селфи на бул. Христо Ботев в Букурещ | StandartNews.com

Музей на селфито е бил открит наскоро в Букурещ. Галерията, в която ставате експонат, а самозаснемането е изкуство, се намира на бул. „Христо Ботев“ 11 в румънската столица между сградите на Националния театър и Университета, съобщават за БТА създателите на музея.

„След падането на режима на Чаушеску рядко можете да видите опашка в Букурещ и то през летния сезон, но ето, че хората се редят на опашка за селфи при нас“, споделя неговият основател - 41-годишният предприемач от Констанца Александру Космин.

Студиото за забавление и фотография, както нарича той музея, е на три нива. Всяка стая има декорация на различна тема: къща с яйца, сладоледена стая, обратна стая, гитантска чаша, къща с яйца, черно-бяла кухня, червен ъгъл, безкрайна стая с огледала и други.

Декорите са направени от румънски и чуждестранни художници. Проектът струва 80 000 евро и отнема пет месеца работа. Александру се вдъхновява от Музея на сладоледа в Ню Йорк и от тригодишната си дъщеря Сабина Мария.

„Исках да създам място за оптимисти, където хората да забравят проблемите и възрастните да могат да се радват заедно с децата си“, споделя Александру. Той вече крои планове да разшири пространството.

В бъдеще музеят ще се разпростира на площ от 1 000 кв. м. или пет пъти повече от сега. Визията на предприемача предвижда филиали на музея в Брашов, Клуж и Констанца.

Билетът за възрастни в Музея на селфито струва 79 леи (16 евро), за деца до 14 г. -  49 леи (10 евро). Деца до три години влизат безплатно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай