15 златни и 53 сребърни сватби честват в Разлог

Юбилярите палят огън – символ на семейното огнище и любовта

15 златни и 53 сребърни сватби честват в Разлог | StandartNews.com

Благоевград. 136 души в община Разлог се стягат за празненство на 14 декември. 68 семейства от региона ще честват своите златни и сребърни сватби. 15 са съпружеските двойки, които живеят заедно вече 50 години, 53 пък се обичат от 25 години. Важното събитие в живота им ще бъде отпразнувано в ресторант в Разлог от 19:00 часа. То е традиционно за града и се организира всяка година от Обреден дом с подкрепата на общината. По време на масовото честване на златни и сребърни сватби всички юбиляри ще се подпишат в летописната книга.

Питка хляб ще бъде омесена от първата двойката, сключила брак през 1963 г. Като символ на приемственост тя ще бъде предадена на празнуващите сребърна сватба, а те ще я дадат на най-младото семейство в Разлог, сключило брак през тази година. Двойките с 50-годишен семеен живот зад гърба си ще запалят огън - символ на любовта и семейното огнище, и ще го предадат на двойките с 25-годишен стаж в брака, а те - на най-младото семейство.

От началото на 2013 година до момента в Разлог са сключени 93 брака, със 17 повече от 2012 г. Преди дни проплака и стотното бебе на общината за тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай