12-годишни хлапета задигнали кутията с дарения в Благоевград

12-годишни хлапета задигнали кутията с дарения в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Малолетни деца са извършили кражбата на кутията за дарения, които се събират за болния ученик Михаил Николов. Сигнал за наглата и дръзка кражба бе подаден в сряда в 01 РУП – Благоевград.

Установено е, че около 18:30 часа в понеделник е извършено посегателството. В кутията за благотворителност е имало близо 1000 лева, тя е била поставена в сградата на мола, до офиса на „Райфайзенбанк". Видеокамерите са показали, че деянието е дело на три малки момчета. Всички са на 12 години. Разпознато е лицето на един от тях, който живее в Дома в Благоевград за деца, лишени от родителски грижи. Малчуганът е признал за кражбата, издал и двамата си съучастници. С тримата невръстни апаши ще разговаря инспектор от Детска педагогическа стая. „Момчетата не са осъзнали какво точно вършат, че посягат на помощи за болен младеж. Отишли в сградата на мола, за да си купят бонбони, а на излизане задигнали кутията", казаха от ОД МВР – Благоевград. По случая е образуван заявителски материал.

Всички прояви от коледната и новогодишната програма на общината бяха под мотото „Благоевград за Мишо" и с благотворителна цел. Набираха се средства за 18-г. ученик от Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий" Михаил Николов. Той е прикован към леглото след скок в плитък басейн от голяма височина. Резултатът е ужасен - момчето счупва вратен прешлен. В края на тази учебна година ще е абитуриент. На много места в града бяха поставени кутии за събиране на средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай