119 хиляди за китара на „Стейтъс Куо“

Инструментът на Франсис Роси бе продаден на търг в Лондон

119 хиляди за китара на „Стейтъс Куо“ | StandartNews.com

Китарата на Франсис Роси от култовите „Стейтъс Куо“ беше продадена за 119 хиляди паунда на търг. Инструментът е използван в записите на всички албуми на групата и за първи път феновете го чуват в сингъла от 1970-а „Down The Dustpipe“. Франсис го купил през 1968-а на втора ръка в Глазгоу за 75 паунда (еквивалентни на 500 паунда днес). Китарата му служи вярно в продължение на няколко десетилетия до 2015-а, когато той я пенсионира.

„Този зелен „Телекастър“ издържа 50 години. Винаги се изумявам, когато си припомня нашата история с него“, споделя китаристът.  

„За нас бе удоволствие да поставим легендарния инструмент в центъра на нашия търг“, заяви директорът на събитието Джон Баделей.

Сред продадените артикули бяха още червено-белите панталони на Фреди Меркюри, които е носил по време на турнето на „Куин“ през 1968-а, портрет на Джон Ленън и Йоко Оно, акустична китара на бившия мениджър на „Бийтълс“ Денис О‘Брайън, която му била подарена от Джордж Харисън и ръчноизработена блуза, подписана от вокала на „Кюър“ Робърт Смит, която той носил по време на турнето им през 1989-а.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай