10 заповеди на ноктите

10 заповеди на ноктите  | StandartNews.com

Красивият маникюр винаги грабва окото. Често обаче заради липса на време или без да знаем се допускат грешки, които им вредят. Не причинявайте това на ноктите си.

1. Не носете лак за нокти постоянно. Когато не ви се налага, не правете маникюр, а почистете внимателно и нанесете заздравител.

2. Не режете кутикулите си. Когато си правите маникюр сами,избутвайте кожичките. Оставете рязането им на професионалист, за да избегнете инфекции.

3. Не използвайте ацетонов лакочистител. Ще изсуши прекалено ноктите ви и ще ги направи чупливи. Търсете такъв с безацетонова формула.

4. Не чоплете лака си. Изкушаващо е, но когато лакът започне да пада, не се опитвайте да го премахнете с „белене", защото така разслоявате ноктите си и ги правите лесно чупливи.

5. Не пропускайте основата за нокти. Тя ще ги предпази от пожълтяване и ще ги поддържа здрави.

6. Не забравяйте да хидратирате ноктите си. Нанасяйте крем за ръце няколко пъти дневно, за да бъде кожата мека, кожичите поддържани, а ноктите – предпазени от изсушаване.

7. Не полирайте ноктите си. Това ще ги изтъни прекалено и ще причини нацепването им.

8. Не използвайте постоянно анти-бактериален сапун. Силните почистващи агенти в него ще „изтормозят" ноктите и кожичките.

9. Не пилете ноктите си във всички направления. Внимателно прокарвайте пилата само в една посока.

10. Не използвайте лакове, съдържащи токсични съставки. Без значение колко ви харесва даден цвят, на първо място стои съдържанието. Важно е лакът да няма съставки като формалдехид и толуен, защото се вредни за белите дробове и нервната система.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай