100 бона глоба за Пирогов

100 бона глоба за Пирогов | StandartNews.com

София. 100 хиляди лева глоба ще отнесе Пирогов от Държавната финансова инспекция. Санкцията е за откритите нарушения в договорите за обществени поръчки, които здравното министерство провери преди няколко месеца, съобщи бТВ.

Установените нарушения са в периода 2010-2012 година. Вместо да проведе публични търгове за обществени поръчки за почистване и строителство, директор на болницата е сключил договори с фирми, поканени от него, е изводът на инспекцията.

На болницата са съставени 7 акта - 5 са лично за изпълнителния директор проф. Димитър Раденовски. Докладът с констатациите на финансовата инспекция пък са в прокуратурата.

От болницата все още не са коментирали новия доклад. Проверката на здравното министерство и установените нарушения тогава обаче те опровергаха по доста точки. Лекарите в болницата пък окачествиха случая като опит да се очерни клиниката. Въпреки това в края на юни Десислава Атанасова смени ръководството на болницата. Единствено изпълнителният директор успя да запази поста си. Ръководството на „Пирогов” днес отказа коментар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай