Събота,

10 съвета за щастлива връзка по време на карантина

От: Стандарт -
A
A
A

На вашето внимание представяме 10 съвета, които ще ви помогнат да се радвате на щастлива пълноценна връзка по време на карантина. Повече от ясно е, че ще се наложи да прекараме доста време с любимия си човек. Вижте как може да засилите хармонията помежду си:

* Имайте очи за положителното в партньора си. Щастливите отношения, и в този ред на мисли щастливият брак, не означава да имате съвършен съпруг. Това просто означава, че сте избрали да погледнете отвъд недостатъците му.

* Не живейте с очакването, че някой, било то и партньорът ви, е отговорен за вашето щастие. Няма как да се чувствате щастливи, ако не носите щастието в себе си. От вас и само от вас зависи дали ще бъдете удовлетворени от живота, или не.

* Изразявайте често благодарността си към любимия човек.

* Не живейте с идеята, че имате предостатъчно време да споделите чувствата си, да направите мил жест, да изненадате половинката си, ей така без повод. Не отлагайте изразяването на емоциите си, покажете колко сте благодарни на любимия си и колко го обичате още днес, още сега.

* Отделяйте истинско време на половинката си - забравете за смартфона и таблета. Вместо да забивате нос в тях, обърнете внимание на любимия човек.

* Не допускайте да си лягате скарани. Ако половинката ви не прави първата крачка, направете я вие. Протегнете ръка към него и се сдобрете.

* Не си позволявайте просто да се оплаквате. Критиката трябва да е градивна, ако нещо не ви харесва, предложете алтернатива.

* Старайте се да забравяте горчивината и да пазите спомен за щастливите моменти. Това ще ви помогне не само да сте по-ведри и оптимистично настроени към живота, но и ще заздрави връзката ви.

* Опитайте се всекидневно да демонстрирате любовта си. Вариантите за това са безброй - от обяснение в любов върху малка бележка, пъхната в джоба на палтото, през кафе в леглото, до романтична вечеря на свещи. Сега е времето да я организирате!

* Прощавайте. Не живейте с неприязън и обида, тези чувства ви отдалечават от щастието.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички