Звездите от "Ало, ало" си паднаха по бюрек и ракия

Шестима актьори от култовия сериал гостуват на бг колегите, които ги дублират

Звездите от "Ало, ало" си паднаха по бюрек и ракия | StandartNews.com

Шестима актьори от световноизвестния британски сериал "Ало, ало!" кацнаха в София. Гай Сайнър (лейтенант Грубер), Ричард Гибсън (Хер Флик), Вики Мишел (Ивет), Артър Бостром (полицай Крабтрий), Сю Ходж (Мими) и Ким Хартман (Хелга) пристигнаха с мениджъра си Кийт Падингтън Ричардс. Цялата видна банда гостува на "София филм фест". Актьорите ще се видят с българските си колеги от дублажа - Веселин Ранков, Венета Зюмбюлева, Стефан Димитриев, Иван Райков и Ева Демирева.


Британските асове бяха заведени от любезните си домакини от БТА в ресторант с национална кухня. Вчера след срещата с журналисти те отново приседнаха да похапнат в "Българи", където поръчаха бюрек и шопска салата. Те останаха очаровани - не само от ракията. С тях неотлъчно беше и прочутата преводачка Златна Костова, по чиято покана са у нас. Вчера следобед актьорите се срещнаха с почитатели в клуб "Емоушън". Там се строиха за снимки с униформите си. Домакинът Тихомир Тодоров беше подготвил кратки техни визитки от любими сцени. Феновете, истински "аловисти", бяха наистина еуфорични.


Снимките на култовата поредица започват преди три десетилетия. Епизодите заемат едно от първите места в класацията на Би Би Си "Най-добър британски сериал". Сериалът е своеобразна пародия на военните драми, които заливат малкия екран във Великобритания преди няколко десетилетия. Формулата се оказва успешна. От Би Би Си увеличават бюджета на "Ало, ало!" и продължават излъчването му до девет сезона, равни на 86 епизода.


Тази вечер ще има прожекция на специален неизлъчван епизод от 20,30 ч в кино "Люмиер", а утре ще бъде показан в 16 ч в Дома на киното. Епизодът е създаден по случай 25-годишнината на сериала и се казва The Return of 'Allo 'Allo!. В него Рене пише мемоарите си в следвоенно време и има нужда от помощ за запълване на големите дупки в паметта си. Следват 30 минути, в които зрителите ще се насладят на нови сцени с познатите муцуни, както и на кадри от старите ленти. В петък британските актьори ще идат на театър. Те ще гледат постановката "Ало, ало", дело на Робърт Янакиев във "Възраждане".


Междувременно от bTV Comedy съобщиха, че от 27 март "Ало, ало" се завръща в ефир и ще се върти всяка делнична вечер от 22 часа, както и всеки уикенд от 18 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай