Зуека с интересен отговор към всички хейтъри

Радвайте се на чуждия успех, призовава Десислава Тивчева в подкрепа на актьора художник

Зуека с интересен отговор към всички хейтъри | StandartNews.com

Васил Василев-Зуека отвърна на нападките на художници, които неизвестно защо изведнъж започнаха да се възмущават от картините му.

Актьорът и доскорошен водещ в  Нова телевизия сподели коментар на Десислава Тивчева във Фейсбук, която рисува, и написа:

"Понеже аз никога няма да отговоря на когото и да било, ето … Благодаря!".

Ето и коментарът на Десислава Тивчева в защита на Зуека:

"Гилдията на художниците си намери поредната жертва. Зуека хвърли в потрес непоклатимото академично войнство. След интервюто с него и признанието му, че е продал 260 картини за година, започнаха да му смятат печалбата тутакси и най-вече да задават кардиналния въпрос: "е ли това изкуство?". Жалка, жалка родна картина.Продавал бил, само защото е известен. Ами, станете и вие известни и продавайте, кой ви пречи?! Пораженческото мислене, че художникът трябва да е беден и непризнат, е отживелица във времето на Интернет и глобалното село. Или по-скоро е оправдание за некадърност да се справиш с правилата на конюнктурата.Мили художници, намерете достойнството някъде в себе си и успявайте да се радвате на чуждия успех, вместо да го принизявате до собствения си неуспех или да го подлагате на съмнение. Успелите хора нямат време да завиждат. А колкото до изкуството... в цял свят никой не се наема да даде еднозначно определение за съвременното изкуство, но, разбира се, в България всеки се чувства знаещ и кадърен, за да дава оценки и лепи етикети.

Историята и дистанцията на времето са истинските съдници на изкуството, не вие, не аз.Винаги се чувствам омерзена в такива моменти, не че на някой му пука. По-лошото е/за мен самата/, че и на мен вече не ми пука... за "художниците". Когато не одобрявам нещо, преминава в графата "игнор".П.п.:Разгледах му нещата на Зуека, харесват ми. Достатъчно е, че ме накараха да трепна и да се замисля. Смели са, честни. Дори и преиграването е дозирано. Ако за една година е постигнал такава свобода на изказа и личен почерк, какво ли ще покаже след 10!Съвсем оправдано е напуснал блатото.Толкоз."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай