"Знакът на българина" събира елита

Ново издание на "Стандарт" и първият епизод от сериала ще получат овации в Националния исторически музей

"Знакът на българина" събира елита | StandartNews.com

"Знакът на българина" за пореден път събира елита, сега за двойна премиера. Довечера от 19,30 часа в Националния исторически музей "Стандарт" представя новото издание на първия роман от трилогията на Димитър Недков в комплект с прекрасни и ефектни черно-бели фотографии. Страстите на феновете ще бъдат подгрети от снимки и истории на героите от едноименния екранен трилър. Неговият първи епизод ще се завърти минути по-късно за отбраното общество. Сериалът на Story studio тръгва на 10 март от 23 часа по TV7 със слогана "Битката за достойнството на един народ".

 

"Забравена легенда разказва за една земя, върху която Творецът разчертал Божествения си план. Хората заживели по него, но нарушили баланса между мъдростта и богатството. Светът се изправил пред невиждана криза. Тогава хората се сетили за древното познание. И започнали да търсят... Така попаднали на историята за Знака на българина", пише Недков в предговора към новото издание. "Това е книга, която запалва светлина - тя е бомба в една армия, която гърми с пистолети. На един фронт, в който се води най-голямата битка в историята на човечеството - тази за човешките души", казва Антон Дончев. "За "Знакът на българина" научих по необичаен начин. Директорката на музея в Земенския манастир ми се обади и каза, че там става нещо необичайно - посетителите рязко са се увеличили. Излязла книга, продадена в десетки хиляди екземпляри. И хората отивали да видят мястото, което е средище не само на масоните в България, но и на Средновековна Европа. След това и аз прочетох "Знакът" и откровено много ми хареса", категоричен е Божидар Димитров.

 

Димитър Недков, който е и сценарист, режисьор и продуцент на поредицата, споделя, че романът и провокираният от него сериал са за взривените от самите нас мечти за чиста и свята съдба на изстрадалия своите въжделения народ. "Остава да се надяваме, че обществото ни чрез своите ревностни читатели и зрители ще опровергае с отношението си към "Знакът на българина" библейското писание "Никога не прави непоискано добро!", коментира той.

 

В трилъра блестят някои от най-големите звезди на театъра и киното ни - Стоян Алексиев, Мариус Донкин, Васил Димитров, Никола Гълъбов, Симеон Лютаков, Станка Калчева... Изключително ефектната Ирмена Чичикова прави първата си голяма сериозна роля. Сюжетът разкрива задкулисието и страстите в политиката, бизнеса, църквата, международните отношения. За първи път на българския екран ще се появят Папата, президентите на Русия и САЩ, масонски лидери. Всеки от героите има своя реален прототип.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай