Жоро Тошев: Яд ме е, че изпуснах Армани

Жоро Тошев: Яд ме е, че изпуснах Армани  | StandartNews.com

Журналистът разкри тайни за звездите по случай 5-ата годишнина на "Непознатите"

Модният гуру Джорджо Армани бил от малкото звезди, които отказали интервю на Георги Тошев. Това разкри самият журналист в ефира на bTV по случай 5-ия рожден ден на поредицата му "Непознатите".

"До Армани стигнах с изключителни усилия. И след като пихме един студен чай, той каза, че няма какво да разкаже", разочарован е Тошев. Другият човек, който го е върнал без разговор, е френската интелектуалка Юлия Кръстева. "При първия ми опит да я интервюирам пихме само по едно кафе и ми каза: "Аз на български не разговарям". Години по-късно се видяхме в България и тя все пак ми даде интервю за един вестник", сподели Тошев. Той разкри, че много от звездите, с които е общувал през тези години, са непробиваеми. "Не е тайна, че за да достигнеш до тези хора, се минава през много агенти. А те живеят от пари. У нас пазарът е много малък и е трудно да платим високи суми", коментира той. Случвало му се е и да се пазари. Спорът обикновено е за това колко време да е интервюто и дали ще се говори само за нов проект или като цяло. "Конкретни тарифи няма, но има уговорки. Например, когато отидохме в имението на Ал Бано, предупреждението беше, че въпросът за неговата изчезнала дъщеря не трябва да бъде задаван. Тогава не ставаше въпрос за пари, просто усетих момента, докато се разхождахме в имението. Казах му, че може да не ми отговаря на този въпрос, помолих оператора да стои по-далеч и го попитах. Той замълча, очите му се напълниха със сълзи, които така и не пророни. Никога няма да го забравя. После той се съвзе и спокойно ми разказа как е открил мъртвата си дъщеря 4 години след изчезването й в Ню Орлиънс", спомни си Жоро.

В това да достига до мегазвездите често му помага личният контакт. Така например той успя да накара Фрида от ABBA да говори за първи път от много време насам. Двамата се запознават през 2006-а, а година по-късно тя се съгласява за разговор. "Фрида не дава интервюта. Животът й е извън шоубизнеса и много рядко се появява на събития на групата", обяснява журналистът.

Актьорът Наум Шопов му дал друг голям урок - да бъде търпелив. "Чаках 14 години, преди да направя филма за него. Накрая така се случи, че той ме повика през приятели - дъщеря му Лиза и съпруга й Кольо Карамфилов", разказва Тошев и допълва: "Тази среща беше пророческа, защото година по-късно той си отиде от този свят, но остави един филм с безкрайно ценни свидетелства за неговия живот. Толкова ценни, че неговите деца - синът му Христо и дъщеря му Лиза, ми казаха, че от лентата са научили неща за Наум, за които изобщо не са подозирали."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай