Жалба за младост в Телефонната палата

Жалба за младост в Телефонната палата | StandartNews.com

Носталгията по някогашната "Аполония" оживява в снимките на Тодор Денев

Жалба за младост се лее от прекрасните снимки на Тодор Денев, заковали емоционални мигове от ранната история на "Аполония". Фестивалът на изкуствата празнува 30 години от старта си - официалните тържества са в Созопол в края на август и началото на септември, но увертюрата се случва тези дни в София. До 20 юли във Vivacom art hall в Телефонната палата търсачите на силни усещания могат да видят кадрите, избрани от Богданов и Мисирков.

Елитните майстори на обектива са гледали хиляди фотоси, докато изберат най-изразителните, най-симптоматичните, най-историческите. Защото те връщат народа към 80-те, когато рокендролът не беше вече чак толкова млад, а билетите за всички представления от първото издание на фиестата бяха продавани срамежливо за левче. Тогава никой не предполагаше, че "Аполония" ще се превърне в арена на софийската гъзария, а отпускарите бяха първите случайни зрители на събитията в скромноватите соцафиши. Сефтето обаче прави самият и велик Валери Петров - той чете свои стихове пред късметлиите курортисти.

Оттам нататък на всяка "Аполония" се събираха артисти, които вярваха, че духът от бутилката изскача по-гръмотевично край морето, отколкото в скучноватата преди сезона София. Затова купонът в Созопол открай време върви на пълни обороти. Стане ли юни, арт бохемите финализират всяка своя втора среща с думите: "Ще се видим на "Аполония".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай