Завесата на театралния фестивал „ТАРА-РА-БУМБИЯ" падна

Завесата на театралния фестивал „ТАРА-РА-БУМБИЯ" падна | StandartNews.com

Благоевград. След десетдневен сценичен маратон и 32 постановки, в които гастролираха еталоните на режисьорското и актьорското майсторство в страната, „ТАРА-РА-БУМБИЯ" пусна завесата на второто си успешно издание. Цветя от кмета Атанас Камбитов, благодарствено слово от драматурга и директор на фестивала Явор Веселинов към общинското ръководство и пълна зала бяха финалните акорди на тазгодишния фестивал.

В последния ден се играха две постановки. Зрителите аплодираха „Йерма" от Федерико Гарсия Лорка на младия режисьор Диана Добрева. „Харесвам този град, тук като актриса играх една от първите си постановки „Кървава сватба" и съм много щастлива, че сега съм в града и като режисьор. Благоевградската публика е театрална и интелигентна. За мен винаги ще е удоволствие да се връщам в Благоевград", заяви след постановката Добрева. Главната роля в пиесата изигра една от най-нашумелите млади български актриси Радина Кърджилова.

Публика видя и постановката „Две". В нея две легендарни български поетеси Елисавета Багряна и Дора Габе се оказаха в принудително съжителство в Дома на писателите в Хисар. Режисьорът Юрий Дачев направи публиката свидетел на отношенията между личности с неоспорим литературен талант и интересни биографии. В образа на Дора Габе се превъплъти Бойка Велкова, а на Багряна - Мария Каварджикова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай