Защо Орлин Горанов не пя във Видин

Шефът на РЗИ-Видин отмени концерта на певеца в последния момент

Защо Орлин Горанов не пя във Видин | StandartNews.com

Концертът на Симфониета Видин с участието на Орлин Горанов и Еделина Кънева беше отменен в последния момент по телефона от шефа на местното РЗИ. Днес самият директор Венцислав Владински коментира случката в ефира на bTV.

"Не е искано разрешение от служителите на РЗИ да бъде проведено подобно масово мероприятие и то на закрито в спортна зала. Наложи се да отменя концерта два часа преди провеждането му по телефона, защото едва тогава разбрах за събитието", каза Венцислав Владински.

Става ясно, че заповед на министъра на здравеопазването, която забранява подобни публични прояви, наистина е в сила за целия февруари и е била издадена още в края на януари след заседание на кризисния щаб.

"Билетите са били разпродадени, така че вътре, ако се беше състоял концертът, щяха да бъдат най-малко 1000-1200 души, което нямаше как да се случи - нямаше да бъде спазено ограничението на капацитета от 30%", добавя той.

"Неволно, без да искаме, сме побаднали в обсега на заповед, за която не сме знаели", заяви директорът на Симфониета Видин Мирослав Кръстев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай